Vés al contingut

notícies relacionades

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

Escola Cristiana crea una borsa Covid amb Blanquerna-URL per cobrir baixes de professorat

(Laura Mor –CR) Protocols de gestió de casos que canvien, quarantenes de contactes estrets, testos antigènics ràpids i comunicació amb les famílies. Aquesta primera setmana d’escola després de vacances ha estat molt dura per als equips docents. I cal sumar-hi les baixes ocasionades en els equips per la sisena onada de la SARS-COV-2, i la dificultat per trobar persones per cobrir el gran nombre de substitucions d’aquests dies.

La classe de religió ja parla en llenguatge competencial

(Eloi Aran –CR) Després de les festes de Nadal, la Conferència Episcopal Espanyola aprovarà el nou currículum de religió catòlica elaborat arran de la LOMLOE. Un cop es publiqui el nou currículum al BOE ja entrarà en aplicació de cara al proper curs 2022-2023. Entre les principals novetats hi ha la metodologia de treball, la vessant humanística, el perfil de sortida de l’alumne i l’arrelament del currículum a cada territori.

Neix ‘caFEïna’, videocàpsules per despertar la fe a l’escola

(Escola Cristiana) Amb la pregunta “Quines són les tres C’s de la pastoral educativa integral?” s’ha fet el llançament del primer curt de la sèrie “CaFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa”. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Pastoral que ja es pot consultar al canal de youtube de l’Escola Cristiana i que compta amb el patrocini de l’editorial Baula.

Barcelona acollirà el primer Simposi Internacional sobre educació i canvi

(CR/Blanquerna) Del 4 al 8 de juliol la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna acollirà el primer Simposi Internacional Barcelona - Educació - Canvi. L'organitzen la Facultat i la Fundació Jesuïtes Educació amb l'objectiu de mostrar al món les experiències que estan transformant l'educació a Barcelona. I, tot i que encara queda un mes per a que comenci, ja han assolit el topall màxim d'inscrits.

La Jornada de Mestres i Professors de Religió arriba a la desena edició

(Escola Cristiana) La Salle Bonanova de Barcelona acollirà el proper dissabte 9 d'abril la 10a Jornada de Mestres i Professors de Religió Catòlica de les diòcesis amb seu a Catalunya, que organitzen el Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

Veure la fe