Vés al contingut

notícies relacionades

“El que més segrega és pagar per venir a la concertada”

(Laura Mor –CR) Els representants de la comunitat educativa de l’escola concertada han alertat al Parlament de Catalunya del perill de menystenir “la iniciativa social del país”. Ho han fet aquest dimarts en una compareixença en la Comissió d’Educació, a proposta del PSC. En la intervenció han reivindicat un millor finançament que permeti la gratuïtat de l’ensenyament també a la seva xarxa i han defensat un model de col·laboració público-privada.

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

Neix un premi per promoure el Pacte Educatiu Global

(CR) La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport-Blanquerna (URL) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), en col·laboració amb el Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC), convoquen ‘Encoratja! Certamen de promoció dels valors del Pacte Educatiu Global’. La primera edició d’un premi de 1.500 € a la proposta educativa que millor treballi els valors del Pacte Educatiu Global. La recepció de treballs s’inicia aquest 1 de juny.

El nou currículum centrarà la trobada de mestres i professors de religió

(CR) Un escape-room sobre el sentit de la vida, les emocions i la Bíblia o la mirada social de la Fratelli Tutti són alguns dels tallers que proposa la XVIa Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya i Andorra. Sota el lema 'AprendrEnsenyar. Treballem el nou currículum de Religió' se celebrarà aquest 30 d'abril al Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona.

L’Escola Cristiana de Catalunya ofereix 90 títols de Grau Mig i Grau superior

(Escola Cristiana) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que representa prop de quatre-cents centres docents, ha presentat el catàleg Ensenyament Professionals. Oferta formativa, curs 2022-2023. Al catàleg es recullen detalladament les diferents ofertes corresponents a cicles de grau mitjà i superior de formació professional, d’arts plàstiques i disseny i d’ensenyaments esportius de règim especial.

“Les escoles cristianes hem d’aconseguir treballar en xarxa”

(CR) ‘Cuidem l’educació del jo al nosaltres’ és l’eix temàtic amb què s’ha convocat aquesta setmana equips directius i representants de diverses institucions educatives cristianes de Catalunya i Illes Balears. L’acte s’ha celebrat dimarts a la cúpula del Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona, i l’ha impulsat Editorial Cruïlla per parlar sobre educació emocional.

panoràmica

Veure la fe

podcasts