Vés al contingut

notícies relacionades

Victòria Molins: "Per què hem de posar normes a la fe?"

(CR) La religiosa teresiana Victòria Molins i l’escolapi Jordi Vilà han estat els ponents de la sessió ‘Ponts entre diferents formes de viure la fe’ organitzada per l’associació Cristianisme al Segle XXI. La sessió telemàtica ha tingut lloc aquest dissabte i ha estat conduïda per Josep Busquets.

Així és el nou ritu d’institució de catequistes

(Laura Mor –CR) “Rep aquest signe de la nostra fe, càtedra de la veritat i la caritat de Crist, i anuncia’l amb la vida, els costums i la paraula”. Aquesta és la fórmula del nou ritu per a instituir catequistes que es podrà fer servir a partir de l’1 de gener. Unes paraules que pronunciarà el bisbe de cada diòcesi –o algú que actuï en el seu nom– per reconèixer de forma estable i oficial el ministeri de la catequesi en dones i homes laics.

Milions d’evangèlics dels Estats Units no es vacunaran per principis de fe i desconfiança en la ciència

(CR) Vacunar-se s’ha convertit els darrers mesos en una qüestió de fe. Tant és així que la majoria de líders religiosos s’han vist obligats a posicionar-se públicament a favor de la vacunació per combatre el Covid-19, ja que un gran nombre de creients s’hi mostrava en contra i fins i tot havia afirmat que no es vacunaria per considerar-ho un acte en contra de la seva fe.

La comunitat: context per a acompanyar els joves en la fe

(SIJ) Prop d’un centenar de joves i animadors de les diòcesis catalanes i mallorquina s’han reunit per a participar aquest dissabte s’ha celebrat la sisena edició de la Jornada Interdiocesana de Pastoral Juvenil. Per primera vegada i a causa de la pandèmia, s’ha realitzat de manera virtual, a través de la plataforma Zoom. Aquest any la formació s’ha dedicat a com despertar i saber acompanyar la crida vocacional entre els joves.

Arbeca: “Que el metge Mullerat ens alliberi d’aquesta malaltia”

(Jordi Curcó) Arbeca, a la diòcesis de Tarragona, va començar el 13 d’agost la seva Festa Major, homenatjant a qui va ser el seu alcalde i metge, el beat Marià Mullerat en el dia de la seva festa. Aquest metge i beat, va exercir la medicina també a les Borges Blanques i la Floresta, a la diòcesi de Lleida, on se celebra la seva memòria.

Oriol Tarragó: “No hem de confondre la natura amb una pastilla”

(Josep Gordi –CR) Després de treballar quinze anys en projectes de jardineria i millora d’espais forestals, Oriol Tarragó va estudiar psicologia i va dedicar-se a acompanyar les persones. Sempre s’ha interrogat sobre ell mateix i la relació amb els altres i la natura. Al llarg de la seva vida ha viatjat pel món per trobar respostes als seus neguits interiors. Nascut a Manresa, sempre ha viscut lligat al Bages i contemplant Montserrat.

panoràmica

Veure la fe

podcasts