Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 2/06/2020

(CR) Segons el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, el verb llambregar equival a "veure amb un cop d'ull". Llambregades, que és el títol del nou butlletí de pastoral educativa de l’Escola Cristiana, respon a aquesta mirada que inquireix, demana, cerca... preguntes i respostes que demanen ser trobades, a ser possible, amb noms i rostres al darrera; d’aquí que s’hagi subtitulat “Per trobar i retrobar-nos en l’acció evangelitzadora”.

El butlletí, que es preveu d’una periodicitat mensual, no té la voluntat d’esdevenir una nova revista de pastoral, tot i oferir també criteris per la reflexió sobre l’acció pastoral a les escoles, sinó que se centra en la comunicació “de proximitat” de les bones pràctiques pastorals dels centres; facilitar l’accés i actuar d’aparador de recursos de pastoral educativa; així com donar a conèixer l’oferta formativa i les activitats de l’àrea pastoral i socioeducativa de l’Escola Cristiana.

Aquest primer número del butlletí tracta, inevitablement, de l’activitat pastoral de les escoles en temps de pandèmia pel COVID-19. En un primer apartat, a mode de marc, hi apareix el resum del webinar “Pastoral educativa en temps d’incertesa” per passar, posteriorment, a presentar les quatre bones pràctiques pastorals escolars que han facilitat la Companyia de Maria-Lestonnac, l’Escola FEDAC de Salt, les escoles dels Germans Gabrielistes, i les escoles de Jesuïtes Educació. També s’hi incorpora la presentació del document elaborat per l’Escola Cristiana sobre el sentit i els recursos per preparar una celebració de tornada a l’escola.

Atès que aquest primer butlletí ha coincidit amb la celebració del cinquè aniversari de l’encíclica Laudato Si’, sobre la cura de la casa comuna, també s’ha fet ressò de les diverses iniciatives i recursos que han aparegut a l’abast de les escoles. Entre els quals cap destacar la facilitació de les trenta fitxes de treball en català que va elaborar el pare Francesc Riu en el tercer aniversari de l’encíclica i que han estat posades en obert gràcies a l’editorial Edebé. Tanquen el butlletí els apartats de  “Ciberllambregades”, que recull materials d’interès trobats a la xarxa, i l’apartat de formació específica de pastoral educativa de l’Escola Cristiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.