Vés al contingut

notícies relacionades

Recomanacions de la Santa Seu per fer una bona homilia sobre les vacunes

(CR) Per tal d’ajudar a les diferents organitzacions catòliques del món a l’hora de resoldre les qüestions associades amb les vacunes que planteja la feligresia, la Comissió Covid-19, creada pel Papa Francesc, ha publicat un document amb tota la informació necessària per tractar aquest tema. El text recull tres exemples concrets que, com ha explicat la mateixa Comissió, es poden utilitzar en diferents contextos comunicatius, des d’una conversa fins a una homilia.

Neix ‘caFEïna’, videocàpsules per despertar la fe a l’escola

(Escola Cristiana) Amb la pregunta “Quines són les tres C’s de la pastoral educativa integral?” s’ha fet el llançament del primer curt de la sèrie “CaFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa”. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Pastoral que ja es pot consultar al canal de youtube de l’Escola Cristiana i que compta amb el patrocini de l’editorial Baula.

“Connectar-se” a l’Advent des de casa

(David Casals –CR) Els fidels de dues de les comunitats protestants més antigues de Catalunya, situades al carrer Tallers de Barcelona i al carrer Descobridor Colom de Rubí, mai s’haguessin imaginat que tornarien a celebrar cultes a casa seva. El 2020 han tancat els temples, però aquest cop no per motius polítics sinó sanitaris. I per això han posat en marxa per Advent a la xarxa social Youtube unes breus píndoles que inclouen una lectura bíblica i un motiu d’oració.

Per Diumenge de Rams, padrines i benediccions virtuals

(Laura Mor –CR) Íntima i modesta. Així serà la festa de Rams d’aquest diumenge. Al costat de la Missa del Gall, és la celebració cristiana més popular de l’any. La tradició fa que la comunitat cristiana es reuneixi a l’església per beneir palmes, palmons, branques de llorer i d’olivera. Enguany, en consonància amb una quaresma de reclusió forçosa, l’obertura de la Setmana Santa serà també humil i fràgil. Com l’animal de càrrega sobre el que Jesús va entrar a la ciutat de Jerusalem.

Joves confinats: una pregària i un propòsit cada dia

(Laura Mor –CR) Un recés total. Així descriu la situació que vivim el director del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears, Josep Mateu. Des del SIJ han creat un recurs de pregària perquè els joves visquin el confinament des de l’experiència cristiana. El material es titula Fent camí i consisteix en una breu fitxa de reflexió, amb una cançó, l’evangeli del dia, unes preguntes senzilles i un propòsit.

#Preguemacasa

(CR) La llista d’iniciatives per mantenir l’Església oberta no para de créixer. La majoria de parròquies han restringit els horaris d’obertura dels edificis, d’altres han tancat. Però la comunitat cristiana continua activa. Tan bon punt es va demanar a la població quedar-se a casa per evitar nous contagis per coronavirus, s’han multiplicat els recursos per internet per no abandonar la pràctica religiosa.

“La noviolència va de lluita, no de pacifisme poruc”

(Laura Mor –CR/Lleida) El jesuïta Joan Morera és un dels impulsors del projecte Mou la noviolència, del Grup de treball en noviolència cristiana. L’itinerari didàctic que proposen ha tingut bona rebuda a Catalunya. Diversos grups han iniciat aquest treball per prevenir l’assetjament i l’opressió, comprendre la lògica de la violència o gestionar la por. Un entrenament per transformar la societat en clau de noviolència.

panoràmica

Veure la fe