Vés al contingut

notícies relacionades

És legítima la resposta armada davant la invasió d’Ucraïna?

(CR) Els països europeus han d’enviar armament a Ucraïna per acabar amb el conflicte? Hi ha alternatives a la violència? Què hi diu el magisteri de l’Església? La guerra genera molts interrogants. I des de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’Institut Químic de Sarrià n’han volgut parlar.

Lluitar contra la violència de gènere forma part de l’anunci integral de l’Evangeli

(CR) Des de la coordinadora de dones creients Alcem la veu s’ha fet una proposta de pregària per les misses d’aquest cap de setmana. El text s’ha fet circular a través de les WhatsApp i altres xarxes socials. La proposta es fa per incorporar a les pregàries dels fidels. Dona suport a les dones víctimes de la violència coincidint amb l’impacte social de l’assassinat de les dues nenes de Canàries pel seu pare.

Com prevenir el radicalisme islàmic

(Lucía Montobbio –CR) Els atemptats a París, a Niça, a Viena, un avís de possibles atacs a Catalunya, l’arrencada del judici dels actes terroristes del 17A a Barcelona i Cambrils. Són notícies que recorden la necessitat de prevenir el radicalisme islàmic, de projectar aquesta prevenció a mitjà i llarg termini, i de considerar la violència en el seu sentit ampli.

Un clam contra la violència vers les dones

(CR) Aquest dilluns 25 de novembre es celebra el Dia internacional per l’erradicació de les violències contra les dones. Són moltes les institucions de l’àmbit eclesial que s’han manifestat en contra de les violències en contra de les dones. Algunes ho han fet publicant comunicats, d’altres amb vídeos i algunes institucions educatives han impartit tallers per prevenir la violència.

La violència, component de la condició humana?

(Glòria Barrete –CR) Violència. Força o energia desplegada impetuosament; abús de força. Aquesta és la definició que fa el Diccionari de la Llengua Catalana del terme violència. Ara un llibre, editat per Claret i sorgit a partir d'un dels seminaris de reflexió de la Facultat de Teologia de Catalunya, convida a aprofundir en la dimensió de la violència com a component de la condició humana i social.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe