Vés al contingut
2 Catalunya Religió ds. 12/06/2021

(CR) Des de la coordinadora de dones creients Alcem la veu s’ha fet una proposta de pregària per les misses d’aquest cap de setmana. El text s’ha fet circular a través de les WhatsApp i altres xarxes socials. La proposta es fa per incorporar a les pregàries dels fidels. Dona suport a les dones víctimes de la violència coincidint amb l’impacte social de l’assassinat de les dues nenes de Canàries pel seu pare.

“No volem callar davant d' aquest horror” o “erradicar aquesta xacra que fereix i mata, que puguem anar a les causes més profundes i aturar-les”, són alguns de les idees que recull la pregària. Alhora, serveix per demanar “fermesa i rotunditat” als cristians per erradicar aquesta xacra social.

També han fet públic un breu manifest en què demanen “una denúncia pública i explícita per part de l'Església institució que es tradueixi en pràctiques concretes de solidaritat efectiva”. Consideren que la lluita contra la violència de gènere “forma part de l’anunci integral de l’Evangeli” i que “és un imperatiu urgent”.

El febrer d’aquest any, el papa Francesc també va dedicar la seva crida mensual a l’oració a pregar per les dones víctimes de la violència.

Podeu llegir el manifest a continuació:

La Coordinadora de Dones Creients Alcem la Veu, davant la greu violència que estan patint tantes dones i llurs fills i filles volem manifestar que:

- Lluitar contra la violència de gènere, com la crua realitat que és, que emmalalteix greument i acaba matant les dones, combatre-la i donar resposta a aquesta xacra forma part de l’anunci integral de l’Evangeli.

- La solidaritat de l’Església amb les dones, el reconeixement ple de la seva dignitat i l'abandonament del silenci davant d'aquestes violències és un imperatiu urgent. Aquesta infàmia és resoldrà amb noves relacions socials no patriarcals.

Des de la Coordinadora ALCEM LA VEU caminen cap a una espiritualitat de la revolta davant el menyspreu a la vida i el cos de les dones.

Desitgem una denúncia pública i explicita per part de l'Església institució que es tradueixi en pràctiques concretes de solidaritat efectiva.

--

Pregària proposada pr diumenge 13 de juny:

PROU ASSASSINATS‼️

Pregària per fer a les misses del 13 de juny de 2021 Fes-la córrer, proposa-la a la teva celebració.

 

Preguem per totes les dones, nens i nenes que pateixen la brutalitat de la violència masclista. Perquè no podem ni imaginar el seu dolor. Perquè no volem callar davant d' aquest horror.

Preguem perquè com a societat puguem erradicar aquesta xacra que fereix i mata, que puguem anar a les causes més profundes i aturar-les.

Preguem perquè com a Església sapiguem denunciar-les amb fermesa i rotunditat.

Perquè creiem en un Déu que és amor i en volem ser testimonis.

Testimonis d'una fe en Jesucrist que ens fa  reclamar justícia perquè tots tinguem vida i vida en abundància.

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.