Vés al contingut

notícies relacionades

dones-sinode-vatica

Feministes creients presenten les conclusions del Sínode de dones al Vaticà

CATHOLIC WOMEN'S COUNCIL | Una delegació internacional del Consell De Dones Catòliques, la xarxa global que reuneix més de 60 organitzacions catòliques de dones, presentarà aquest dimarts les conclusions del procés del Sínode de Dones al Vaticà. La delegació entregarà el document a la subsecretària pel Sínode dels bisbes, Nathalie Becquart.

Dones creients: “Necessitem que l’Església sigui realment una comunitat d’iguals”

(CR) És una de les demandes del col·lectiu de dones creients Alcem la Veu que s’ha manifestat aquest diumenge davant la catedral de Barcelona: “Demanem que les dones puguin actuar i puguin ser iguals en tots els àmbits de l’Església”. Una convocatòria amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones que se celebra aquest dimarts i que ha reunit unes dues-centes persones. La mobilització ha reclamat una Església més participativa, sinodal i igualitària. 

Dones d’Església demanen veu i vot

(Alcem la veu) La coordinadora de dones creients Alcem la veu convoca aquest diumenge 6 de març a les 11h el tercer acte públic per defensar la dignitat i la igualtat de les dones a l’Església. La concentració tindrà lloc a la plaça de la Catedral de Barcelona, aquesta vegada amb el lema ‘A l’Església amb veu i vot’.

Dona catòlica, has patit invisibilitat o menyspreu per part del clergat?

(Laura Mor –CR) Una de les cinc publicacions més llegides aquesta setmana al nostre portal ha sigut la notícia titulada Vuit dones ‘oficien’ missa a les Garrigues al faltar sacerdots, de la secció del recull de premsa. Més enllà de l’encert i precisió del titular, el diari Segre ha aconseguit cridar l’atenció i generar rebombori a xarxes socials.

Lluitar contra la violència de gènere forma part de l’anunci integral de l’Evangeli

(CR) Des de la coordinadora de dones creients Alcem la veu s’ha fet una proposta de pregària per les misses d’aquest cap de setmana. El text s’ha fet circular a través de les WhatsApp i altres xarxes socials. La proposta es fa per incorporar a les pregàries dels fidels. Dona suport a les dones víctimes de la violència coincidint amb l’impacte social de l’assassinat de les dues nenes de Canàries pel seu pare.

Dones d’Església: “Aquí, hi cabem tots”

(Laura Mor –CR) Moure consciències, transformar les relacions humanes i treballar per acabar amb la violència, els abusos i la discriminació per raó de gènere. I fer-ho també dins l’Església. Són alguns dels reptes que aquest diumenge ha formulat la coordinadora de dones creients Alcem la Veu.

Feministes creients participaran al Sínode de dones a Roma

(Alcem la Veu) Amb el lema ‘Per la dignitat i la igualtat de les dones en l’Església’, el col·lectiu de dones creients Alcem la Veu convoca una concentració el proper diumenge 7 de març, vigília del Dia Internacional de les Dones, a les 12 del migdia a la plaça de la Catedral de Barcelona. Després d’un any de camí, el col·lectiu es manté ferm en reivindicar reciprocitat, diàleg i equitat en el si de la institució.

Crida eclesial a “no passar de llarg” davant la violència de gènere

(Laura Mor –CR) “Què hem de fer i de deixar de fer com a comunitats cristianes per acabar amb la violència contra les dones dins i fora de l’Església?”. La coordinadora Dones Alcem la Veu ha difós una guia de pregària dels fidels contra la violència de gènere per aquest diumenge. Un text reflexiu, ancorat en l’evangeli, que explicita voluntat de transformació i compromís social. 

Veure la fe

podcasts