Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-parlen-dia-seminari

Els bisbes parlen del Dia del Seminari

GIEC | En la solemnitat de Sant Josep (el 19 de març) o, allà on no és festa laborable, el diumenge més proper, enguany el 17 de març, l’Església celebra el Dia del Seminari, amb el lema “Pare, envieu-nos pastors”, un dia per donar gràcies i donar suport als seminaristes, a les seves famílies i als formadors, a més de per pregar per les vocacions sacerdotals.

seminari-teatre-principal

Comèdia negra al seminari de Barcelona

MIQUEL CODOLAR –CR | Canvi de plans. Aquest dimecres no es pot assajar a la sala d’actes del seminari de Barcelona. Els primers a arribar a la porta de l’edifici són el professor, Jaume Peguera, que fa cursos d’interpretació a l’escola d’arts escèniques Scennic, i en Xavier Campmany, de 25 anys que fa el darrer curs al seminari. Han decidit que l’assaig sigui al menjador, al costat d’una filera de taules preparades pel sopar. Van arribant d’altres participants, se saluden entre bromes mentre mouen les taules i seuen en rotllana per explicar-nos per què s’han apuntat a fer teatre al seminari.

bisbes-parlen-seminari

Els bisbes parlen del Dia del Seminari

GIEC | El proper diumenge 19 de març, solemnitat de Sant Josep, l’Església celebra el Dia del Seminari, amb el lema “Aixeca’t i posa’t en camí”, un dia per a demanar, donar gràcies i mostrar la proximitat del poble de Déu amb els seminaristes, els seus formadors i les vocacions sacerdotals.

Bacardit: “El seminari ha de verificar bons candidats des d’un punt de vista humà i psicològic”

(Laura Mor –CR) Quina formació reben els futurs capellans? Segons apunta Salvador Bacardit en aquesta entrevista, el seminari és una “realitat diocesana que sempre preocupa”. Nascut a Barcelona el 1952, és rector del seminari de Barcelona des del curs 2020-2021, delegat per al clergat d’aquesta diòcesi i formador del curs introductori per als nous candidats de tot Catalunya.

Els bisbes parlen del dia del seminari

(GIEC) En la solemnitat de Sant Josep o, allà on no és festa laborable, el diumenge més proper, l’Església celebra el Dia del Seminari, un dia per a demanar, donar gràcies i mostrar la nostra proximitat amb els seminaristes, els seus formadors i les vocacions sacerdotals.

La classe de religió ja parla en llenguatge competencial

(Eloi Aran –CR) Després de les festes de Nadal, la Conferència Episcopal Espanyola aprovarà el nou currículum de religió catòlica elaborat arran de la LOMLOE. Un cop es publiqui el nou currículum al BOE ja entrarà en aplicació de cara al proper curs 2022-2023. Entre les principals novetats hi ha la metodologia de treball, la vessant humanística, el perfil de sortida de l’alumne i l’arrelament del currículum a cada territori.

Benedicció del nou local del CPL al centre de Barcelona

(CPL/CR) El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) torna al centre de Barcelona. Aquest dilluns el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova ha beneït els nous locals situats a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, al carrer Diputació, 231. Set anys després d’haver d’abandonar la històrica seu al carrer Rivadeneyra, el CPL torna a tenir una seu oberta al pública a prop de la Plaça Catalunya de Barcelona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts