notícies relacionades

Justícia i Pau Barcelona acull un seminari...

(Justícia i Pau) La Conferència de Comissions de Justícia i Pau d'Europa es reunirà a Barcelona del 28 al 30...

Omella escull un capellà recent ordenat com a...

(Jordi Llisterri-CR) Primer i encertat nomenament de Joan Josep Omella. Aquesta setmana l'arquebisbe de Barcelona ha...

Omella de visita al Seminari de Barcelona

(CR) Aquest dimecres l’arquebisbe electe de Barcelona, Juan José Omella, ha fet una primera visita llampec a Barcelona...

Carles Ballbé, de l'esport d'elit al...

(Glòria Barrete –CR) Si als 18 anys li haguessin dit a Carles Ballbé que avui seria diaca potser hagués pensat que...

Les diòcesis catalanes mesuren l'obertura a...

(CR) "Senyor, què maneu que faci jo?" són les paraules de Santa Teresa que les diòcesis catalanes han...

Seminaristes contra periodistes

Fútbol al Seminari. Coincidint amb la proximitat del Dia del Seminari, l'equip de futbol del Seminari Major...

Mor un seminarista de Barcelona en accident de...

(CR) Marcos Pou, seminarista d'Introductori al seminari de Barcelona, va morir dissabte a la nit en accident de moto al...

Formació per una afectivitat integral i...

(CR) Els seminaristes de segon, tercer i quart del Seminari Interdiocesà, del de Barcelona i del de Terrassa...

recull de notícies

veure la fe

"Batega avui per donar Vida a l’Església de demà"

(Seminari Conciliar de Barcelona) Amb motiu del Dia del Seminari, que a Espanya se celebra el pròxim diumenge 18 de març, el Seminari Conciliar de Barcelona acaba de llançar un vídeo vocacional que en només una setmana ja compta amb milers de visites. Obra del reporter freelance Javi Carreras, l’audiovisual condensa en apenes dos minuts la vida quotidiana del cor de l’arxidiòcesi barcelonina. El vídeo transmet el dia a dia de la institució on es formen els futurs sacerdots de Barcelona: "El Seminari és el cor de la diòcesi —resa el vídeo promocional—, el lloc des d’on es difon la vida a tots els membres; la seva tasca és invisible, però constant". I afegeix: "Batega avui per donar Vida a l’Església de demà". 

Jornada acadèmica "L'Evangeli de Joan"

L'Ateneu Universitari Sant Pacià, de la Facultat de Teologia de Catalunya ha organitzat la jornada acadèmica sobre "L'Evangeli de Joan".

Hi intervenen: Jean Zumstein, professor emèrit de la Facultat de Teologia de la Universitat de Zürich (Suïssa), amb dues ponència titulades, respectivament, "Relació entre el IV Evangeli i els evangelis sinòptics" i "Interpretació joànica de la figura de Jesús", Josep Oriol Tuñi, professor emèrit de la FTC, amb una ponència sobre "L'Evangeli de Joan i el seu entorn", i Jordi Latorre, professor de la FTC, conclourà la jornada amb una ponència sobre "Lectura litúrgica i eclesial del IV Evangeli".

Presenten l'acte Armand Puig, rector de l'ateneu, i Marcos Aceituno, cap del departament de Sagrada Escriptura de la facultat.

L'emissió va ser a càrrec de l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

Conferència "l'Església catalana homenatja Ramon Llull"

Homenatge al Beat Ramon Llull en el VII Centenari de la seva mort (1316-2016).

L’acte comptà amb les intervencions de: Josep Perarnau, “La història personal i col·lectiva del Beat Ramon Llull, Carles Llinàs, “L’Art com a mitjà de descoberta de la veritat”, Jordi Gayà, “La teologia del Beat Ramon Llull, al servei de la missió”, Lola Badia, “Llull, pioner en l’ús escrit de la llengua catalana. L’expressió literària”, Miquela Sacarés, “La santedat del Beat Ramon Llull en l’art i la pietat popular”, Gabriel Ramis, “El procés vers el reconeixement de les virtuts del Beat”, Armand Puig, “L’actualitat de la figura del Beat Ramon Llull”.

Tancaren l’acte Xavier Salinas, bisbe de Mallorca; i Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i gran canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

L'emissió va ser a càrrec de l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

propostes

monogràfics