Vés al contingut

notícies relacionades

Bacardit: “El seminari ha de verificar bons candidats des d’un punt de vista humà i psicològic”

(Laura Mor –CR) Quina formació reben els futurs capellans? Segons apunta Salvador Bacardit en aquesta entrevista, el seminari és una “realitat diocesana que sempre preocupa”. Nascut a Barcelona el 1952, és rector del seminari de Barcelona des del curs 2020-2021, delegat per al clergat d’aquesta diòcesi i formador del curs introductori per als nous candidats de tot Catalunya.

Els bisbes parlen del dia del seminari

(GIEC) En la solemnitat de Sant Josep o, allà on no és festa laborable, el diumenge més proper, l’Església celebra el Dia del Seminari, un dia per a demanar, donar gràcies i mostrar la nostra proximitat amb els seminaristes, els seus formadors i les vocacions sacerdotals.

La classe de religió ja parla en llenguatge competencial

(Eloi Aran –CR) Després de les festes de Nadal, la Conferència Episcopal Espanyola aprovarà el nou currículum de religió catòlica elaborat arran de la LOMLOE. Un cop es publiqui el nou currículum al BOE ja entrarà en aplicació de cara al proper curs 2022-2023. Entre les principals novetats hi ha la metodologia de treball, la vessant humanística, el perfil de sortida de l’alumne i l’arrelament del currículum a cada territori.

Benedicció del nou local del CPL al centre de Barcelona

(CPL/CR) El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) torna al centre de Barcelona. Aquest dilluns el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova ha beneït els nous locals situats a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, al carrer Diputació, 231. Set anys després d’haver d’abandonar la històrica seu al carrer Rivadeneyra, el CPL torna a tenir una seu oberta al pública a prop de la Plaça Catalunya de Barcelona.

Encontre telemàtic de directors dels seminaris i delegats de clergat

(Bisbat d’Urgell) Les II Jornades per a Directors espirituals de Seminaris i Delegats per al Clergat, s’han celebrat enguany de manera telemàtica. Sota l’organització de la Comissió Episcopal per al Clergat i els Seminaris de la Conferencia Episcopal Espanyola, van tenir lloc els dies 11 i 12 de febrer

Bisbe Saiz: “La influència de l’Església va més enllà de la pràctica dominical”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Terrassa) Fora del seu bisbat i dels ambients eclesials a molts els costaria posar nom al bisbe de Terrassa. Com si només existissin els bisbes de les grans capitals catalanes o els que tenen algun protagonisme efímer per polèmiques a la premsa. El 2001 Josep Àngel Saiz Meneses va ser nomenant bisbe auxiliar a Barcelona amb el cardenal Ricard Maria Carles. I el 2004 va ser nomenat el primer bisbe de Terrassa.

Salvador Bacardit, nou rector del Seminari de Barcelona

(Jordi Llisterri -CR) Relleu encertat en la direcció del seminari de Barcelona. Salvador Barcadit, vicari episcopal, exdelegat de pastoral social i exmissioner, serà el nou responsable de la formació dels capellans de Barcelona i del bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe