Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri -CR) Relleu encertat en la direcció del seminari de Barcelona. Salvador Barcadit, vicari episcopal, exdelegat de pastoral social i exmissioner, serà el nou responsable de la formació dels capellans de Barcelona i del bisbat de Sant Feliu de Llobregat. El cardenal Joan Josep Omella ha substituït aquest dimarts el rector del seminari nomenat fa dos anys, Felip-Juli Rodríguez.

Salvador Barcadit era fins ara Vicari Episcopal de la Zona Pastoral 2, que inclou les parròquies de la part alta de Barcelona, d’Horta fins a Sarrià. El 2004 va ser nomenat vicari episcopal pel cardenal Lluís Martínez Sistach i anteriorment també havia tingut diversos responsabilitats diocesanes en l’àmbit de la pastoral social, marginació i Càritas. El 2019 l’arquebisbe Omella el va renovar com a vicari episcopal.

Actualment també era rector de Sant Vicenç de Sarrià des de 2016. I abans, des de 1997, havia estat en una altra parròquia significativa de l’arquebisbat de Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet. A principis del anys 90 ja havia format part de l’equip de formadors del seminari.

Nascut a Barcelona el 1952, després d’una primera etapa a la parròquia de Santa Cecilia de Barcelona, va inclinar la seva dedicació pastoral a la vessant social i se’n va anar missions a un dels bisbats més pobres de Xile, Copiapó. A la regió desèrtica d’Atacama va viure les situacions de pobresa i explotació de les famílies que treballen de les mines del coure. En la seva etapa parroquial a Barcelona sempre ha tingut molt present la realitats d’injustícia social i l’acolliment d’immigrants.

El nou equip del seminari es renova gairebé totalment amb la incorporació del sacerdot diocesà Pere Montagut i del jesuïta Xavier Rodríguez com a directors espirituals, amb dues linies espirituals complementàries. Faran equip amb ell els formadors David Álvarez i Bernat Gimeno. Per altra banda, Joan-Pere Pulido Gutiérrez continuarà essent el delegat diocesà per a la formació dels seminaristes de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat que comparteixen el Seminari amb els de l'arquebisbat de Barcelona.

Abans de Felip-Juli Rodriguez durant 14 anys va ser rector del Seminari Josep Maria Turull.