Vés al contingut
Catalunya Religió
minim-historic-inscrits-seminari

CR El Nadal ja s'acosta. Els carrers acullen mercats de Santa Llúcia. Les escoles practiquen els concerts de nadales. I, com no podria ser d'una altra forma, el Seminari Conciliar de Barcelona ha organitzat un seguit d'activitats per celebrar la ocasió. 

El pessebre és el gran protagonista d'aquest Nadal. El Seminari obre les seves portes del 13 de desembre al 2 de febrer perquè qualsevol interessat pugui gaudir-lo. D'aquesta forma, la institució segueix la línia de diverses entitats que han posat la tradició catalana en el centre de les seves activitats commemorant l'aniversari de 800 anys del primer pessebre. El dia 21 de desembre també s'obriran les portes per l'orgue.

el Seminari repeteix l'apadrinament de figures amb la intenció de fer més gran el pessebre

Així mateix, el Seminari repeteix amb una iniciativa nova de l'any passat: l'apadrinament de figures. La intenció és "fer més gran el pessebre del Seminari de Barcelona" i s'engloba en "un programa d’activitats per viure Nadal d’una manera popular i solidari", expliquen des de l'entitat. L'apadrinament de figures es pot realitzar a través del web.

Per una altra banda, el 'gran tió solidari' del recinte convidarà a col·laborar en el recapte d'aliments de Càritas de Barcelona. La organització explica que el 'tió' demana llet, brou, puré de patates, xocolata, oli i productes bàsics. 

La jornada més entretinguda serà la tarda del 21 de desembre, on es comptarà amb la presència de l'arquebisbe Joan Josep Omella que beneirà i inaugurarà l'acte, a més de celebrar una eucaristia. Així mateix, s'acollirà la xerrada amb el títol “Fem el pessebre amb Sant Francesc d’Assís" a càrrec d'Albert Dresaire Gaudí, pessebrista i patró de la Fundació Iluro Mataró. La tarda també tindrà fil musical amb l'organista Lorién Santana Roma interpretant nadales populars a la capella del Seminari. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.