Vés al contingut
Per Jordi Llisterri i Boix .

“Els abusos a menors han de fer reflexionar als superiors dels Seminaris i Noviciats sobre la selecció dels candidats a la Vida Religiosa i al sacerdoci, l'avaluació psicològica, espiritual i apostòlica dels mateixos al llarg de la seva formació, i la maduresa afectiva exigida”. Ho diu a Vida Nueva Elías Royon, el jesuïta president de la Confederació de Religiosos d’Espanya, la Confer.

El papa ha parlat quatre vegades del tema en el seu viatge al Regne Unit i s'ha reunit també per quarta vegada amb víctimes del abusos. Especialment clar va ser en dir que calen garanties perquè “les mesures de prevenció adoptades siguin eficaces, que es mantinguin amb atenció, i que totes les denuncies d’abusos es tractin amb rapidesa i justícia”.

Ja en el viatge d’anada a l’avió Benet XVI va situar com un dels punts importants “la prevenció en l’educació i en l’elecció dels candidats al sacerdoci”.

Molt bé, però mentre es va dient això, ¿per què alguna autoritat superior no pren mesures en els seminaris que s’omplen amb candidats expulsats d’altres comunitats o rebutjats per altres seminaris? També va dir el papa a l’avió que “l’Església no treballa per si mateixa, per augmentar els seus números”, mentre que per repartir premis i ascensos el que es mira primer són els números. I després tots hem de córrer a tapar els problemes, o a arreglar-los quan s'han fet massa grossos.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.