Vés al contingut

notícies relacionades

Què és la festa del Parinirvana?

(Lucía Montobbio –CR) Aquest dimarts la comunitat budista celebra la festa del Parinirvana. Durant aquest dia es commemora el moment en què el Buda històric, Siddharta Gautama, arriba al nirvana. Un instant que coincideix amb la seva mort física.

Fundació Joan Maragall: “Parlar de tant en tant de la mort és útil”

(CR) No busquen parlar-ne com un exercici lúgubre, sinó per “donar més profunditat a la consciència del valor de la vida”. El dia de Tots Sants és un bon moment per aprofundir temes com el fracàs, la mort, el dol, l’acompanyament, l’espiritualitat i l’esperança. Des de Catalunya Religió recomanem fer-ho a partir del darrer Quadern que la Fundació Joan Maragall ha publicat en obert aquests dies.

Vic acull la cloenda dels 150 anys de la mort del pare Claret

(Claretians) Els missioners claretians d’arreu del món tindran posada la mirada a Vic els propers dies 23 i 24 d’octubre. Celebren la cloenda del 150è aniversari de la mort del pare Claret i ho fan a la casa mare de la congregació i al Temple on es troba el seu sepulcre.

Mor el pare Manel, lluitador incansable pels pobres i pels presos

(CR) Aquest dimecres al vespre ha mort Manel Pousa Engroñat d’una embòlia cerebral a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on va ingressar dilluns i on li van diagnosticar Covid-19. El pare Manel tenia 75 anys i vivia a la Trinitat Nova en un casal de la parròquia, on des de fa una colla d’anys promovia la reinserció social de persones que havien estat a presó, a través de la Fundació Pare Manel.

Columbari a les parròquies: “No ens quedem només amb un consol psicològic i afectiu”

(Laura Mor –CR/Reus) Un espai privilegiat, obert i accessible, al bell mig de la ciutat, per recordar, sense pressa, amics i familiars que ja han mort. La setmana en què els cristians celebren la festa de Tots Sants i el Dia dels Difunts, visitem el columbari de la parròquia de Sant Joan Baptista de Reus. Com a comunitat cristiana han sabut acompanyar el dol i donar dignitat a la mort.

“Amb el suïcidi cal sortir de l’aïllament i buscar ajuda”

(Laura Mor –CR) “Notes que tens un nus a la gola? Pren-te un moment per respirar”. És el consell de l’entrevistada en acabar la conversa. La professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL Clara Gomis és psicòloga i s’ha especialitzat en acompanyament a la mort i al dol, i més concretament en espiritualitat i dol. Compagina la docència amb l’atenció al dol en un centre sociosanitari de Caldes de Montbui.

panoràmica

Veure la fe

podcasts