Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Aquest dijous a Vilafranca del Penedès ha tingut lloc la cerimónia religiosa per acomiadar mossèn Jaume Berdoy, vicari general de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, que ho ha estat sempre sense deixar de ser mai rector i prevere, sobretot.

La Basílica s'ha quedat petita per acollir la multitud que s'ha aplegat. El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, ha presidit la celebració, acompanyat pel bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, i el seu auxiliar, Salvador Cristau; pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull; l'arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell; i per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Amb ells, més d'un centenar de preveres i diaques, sobretot de la diòcesi de Sant Feliu, però també de les veïnes Barcelona i Terrassa, a més d'altres diòcesis catalanes.

A la seva homilia, el bisbe Agustí Cortés ha parlat de la figura de mòssen Berdoy, com a "bon prevere, urgit per dos amors: el de Jesucrist i el dels germans". Ha reconegut que la pérdua és real i patida, com en una família o grup d'amics, quan falta una persona particularment estimada. I que aquesta experiència provoca moltes preguntes: "Per què, quin sentit pot tenir la mort d’una persona que feia tanta falta en tots els àmbits de la seva vida? Què vol Déu de nosaltres en aquestes circumstàncies?". Les respostes clares -explicava el bisbe Cortés- nomes podrem tenir-les quan, amb una certa perspectiva històrica puguem discernir el designi de Déu. Però, ja ara, mirem de viure-ho amb una perspectiva evangèlica i amb esperança.

Al final de l'eucaristia, alguns membres del Consell Pastoral de la parròquia han llegit unes paraules d'agraïment vers el qui fou el seu rector. De manera similar, una neboda de Jaume Berdoy, en nom de la família, s'ha referit "al tiet" amb expressions entranyables.

La música de la celebració ha anat a càrrec dels organistes de Santa Maria i dels fidels, amb un parell d'intervencions musicals per part d'alguns membres de la Polifònica de Vilafranca i de la Schola Gregorianum. En acabar la missa, el Cos de Portants del Sant Crist han portat el fèretre a la plaça Jaume I, on la Colla Castellers de Vilafranca i la Colla Xicots de Vilafranca han alçat sengles pilars de quatre. El cos de mossèn Berdoy ha estat enterrat al cementiri de Sitges.

Podeu veure un vídeo aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.