Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Els missioners claretians d’arreu del món tindran posada la mirada a Vic els propers dies 23 i 24 d’octubre. Celebren la cloenda del 150è aniversari de la mort del pare Claret i ho fan a la casa mare de la congregació i al Temple on es troba el seu sepulcre. L’acte central de la cloenda serà l’Eucaristia de dissabte 24, que presidirà el cardenal claretià Aquilino Bocos, i que concelebraran el superior general, Mathew Vattamattam, el bisbe de Vic, Romà Casanova, i el provincial de la Província de Sant Pau, Ricard Costa-Jussà.

Tots els actes es retransmetran pels canals de comunicació de la Congregació (youtube iClaret i Facebook live). I es podran seguir en directe, com es va fer en les celebracions d’inici de l’any commemoratiu que van tenir lloc a Xile, primer lloc del continent americà on fundaren els claretians, ara fa també 150 anys.

El divendres 23 d’octubre se celebrarà una vetlla de pregària. L’endemà, dissabte 24 al matí, es farà un acte cultural i a la una del migdia se celebrarà l’Eucaristia. Els actes del dia 24 estaran oberts als claretians i als representants de la família claretiana. La participació a l’Eucaristia quedarà oberta a tothom, tenint sempre present la normativa vigent sobre l’aforament permès en aquell moment.

Amb aquests actes es recorda la Pasqua de sant Antoni Maria Claret, fundador dels missioners claretians, que va morir el 24 d’octubre de 1870. La congregació, malgrat les dificultats de la pandèmia, ho ha celebrat al llarg de l’any, posant un accent especial en diverses activitats. Entre d’altres, el mes de gener el superior general va fer especial memòria dels màrtirs claretians. El recés per a majors de 70 anys a La Fragua del mes de març va parar atenció a l’experiència humana i espiritual dels darrers anys de la vida del sant. Al juliol es van inscriure 380 persones de 26 països diferents a la tanda d’exercicis que també van tenir de fons el 150è aniversari. I la congregació ha promogut una pel·lícula sobre la vida del pare Claret, l’estrena de la qual s’ha traslladat a la primavera de 2021 pel context sanitari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.