Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/Bisbat de Vic) “Jesucrist no ha vingut al món a fer intel·lectuals, sinó homes pràcticament virtuosos”. Són paraules del bisbe Josep Torras i Bages que aquest diumenge ha parafrasejat qui avui representa l'Església de Vic, Romà Casanovas. Un record celebrat a la Catedral de la ciutat en motiu dels cent anys de la mort d'aquest personatge, mogut per “la set de veritat”.

Romà Casanova ha agraït en la homilia els “disset anys d’intens servei pastoral d’un home de Déu” en tant que bisbe de la ciutat. I ha fet una crida a promoure la seva canonització: “Li podem donar amb tota veritat el títol de venerable. Però no ens hem de parar en això. El nostre deure és el de promoure la seva fama de santedat”.

L'actual bisbe de Vic ha situat el personatge com “una de les baules més significatives de la nostra història com a Església i com a poble”. I en acabar la seva intervenció ha pregat per la continuïtat de les persones que acompanyen els creients en el seu camí de fe: “Que des del cel ell intercedeixi per aquest bisbat de Vic, perquè tampoc no ens manquin els pastors que necessitem a fi que la fe cristiana es mantingui ben viva entre nosaltres”.

Sobre la persona i el bisbe

L'actual bisbe de Vic ha descrit Torras i Bages com a “persona feta d’una sola peça, amb una fermesa i una bondat que es feien paleses en cada una de les pàgines de la seva vida”.

Ha parlat de la seva vessant intel·lectual assegurant que “la set de veritat va acompanyar sempre la vida del venerable Josep Torras i Bages” i que “en sant Tomàs d’Aquino va trobar un bon mestre”.

A l'eucaristia hi han assistit familiars de l'homenatjat i, entre d'altres, mossèn Joan Casas, vicepostulador de la causa de canonització de Torras i Bages i Enric Vendrell, director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.