Vés al contingut
Catalunya Religió
sant-jordi-2024
Fotografia: Blanquerna.

Blanquerna Sant Jordi és un dia assenyalat a Catalunya, una celebració amb més de cinc segles de tradició. És per això, que Blanquerna-URL ha organitzat diversos actes i celebracions entorn d’aquest dia. Les tres facultats Blanquerna i les biblioteques organitzaran una recollida i venda de llibres, activitats lúdiques, concursos, entre altres activitats.

A la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, el Grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting col·labora amb IRES en el disseny de la capsa de la rosa solidària que es vendrà en la diada de Sant Jordi a l'Hotel Majestic, del passeig de Gràcia de Barcelona.

L'alumnat del Seminari de Creativitat de tercer de grau va presentar diverses propostes, entre les quals l'escollida va ser la creada pel grup La Dupla Creativa, formada per les alumnes Àngela Quesada i Mireia Miquel, alumnes del professor David Morales.

A més, com a símbol de força i d’unió catalana, s’ha convidat la colla castellera de la Universitat Ramon Llull, Els Engrescats, a fer una exhibició el matí del 23 d'abril davant del mateix hotel Majestic del passeig de Gràcia cantonada amb el carrer de Mallorca. Els Engrescats aixecaran dos pilars de quatre, l’un a les 12.00 h i l'altre a les 12.30 h.

Acció Solidària Blanquerna-URL i la Biblioteca de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals participaran en el projecte #ReciclaCultura de la Fundació Servei Solidari recollint donacions de llibres i venent-los durant la diada. La venda serà del 23 al 26 d'abril a la Biblioteca. A part, també hi haurà una parada davant de la Facultat.

Una segona vida per a llibres

La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport celebra del 22 al 26 d'abril la Setmana Cultural, dedicada a la diada de Sant Jordi. Durant aquests dies es faran exposicions, performances artístiques, conferències i tallers. Durant aquests dies s'aprofundirà la riquesa cultural i educativa amb un itinerari curosament dissenyat per una immersió completa en totes les exposicions que ofereix aquest esdeveniment. A més, durant la setmana cultural també es farà la jornada esportiva.

L’acte central de la setmana són “Els premis Sant Jordi”, que comptaran amb la presència de l’escriptor Joan-Lluís Lluís, es presentarà el projecte de creació de l’Orquestra Simfònica Blanquerna, i el grup de castellers Els Engrescats tancaran l'acte amb un pilar per la pau tenint en compte el context actual.

La Biblioteca de la Facultat de Salut posarà una parada de llibres el 23 d’abril al carrer Padilla. Cada llibre es vendrà per dos euros i tots els beneficis aniran destinats a la iniciativa #ReciclaCultura. Es farà una col·lecta i, d’aquesta manera, totes aquelles persones que vulguin col·laborar-hi donaran els seus llibres a la Facultat i aquests tindran una segona vida.

Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.