Vés al contingut
Catalunya Religió
abat-oliba-ceu
Fotografia: UAO CEU.

UAO CEU La Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) ha celebrat el seu cinquanta aniversari amb el conjunt de la societat barcelonina. Ho ha fet amb un concert, obert a tots els públics, en què s'ha interpretat una selecció de 'El Messies', de Haendel. L'Aula Magna d'aquesta universitat s'ha omplert per a l'ocasió.

El recital ha estat ofert pel cor de la Universidad CEU San Pablo i l'Orquestra Barroca Catalana, amb la col·laboració de la coral de la mateixa Universitat Abat Oliba CEU. Es tractava d'una integració inèdita de conjunts musicals, tal com ha destacat el rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, en les seves paraules de presentació. També hi ha hagut un parlament introductori del director del cor de la CEU San Pablo, José María Álvarez.

El concert, celebrat el dissabte 20 d’abril, se suma a una agenda d'activitats i fites que han anat succeint al llarg del curs. Un d'ells va arribar el passat 19 de març, en publicar-se en la Gaseta Municipal de Barcelona el decret de l'alcaldia pel qual la rotonda de Bellesguard passa a denominar-se plaça de l'Abat Oliba. És una decisió adoptada a proposta de la UAO CEU, la façana de la qual nord dóna a aquesta plaça, situada a la meitat de les rondes.

Així mateix, el 8 d'abril, es va oferir la Indulgència Plenària concedida per la Santa Seu amb motiu del mig segle d'existència aquesta universitat d'inspiració cristiana. Va ser durant la celebració de la festivitat Santa Maria Seu de la Saviesa, patrona d'aquesta universitat.

Una doble celebració

El punt d'arrencada de les celebracions va ser el 9 d'octubre. Una jornada en què es va fer coincidir l'acte d'obertura del curs acadèmic amb la inauguració del nou edifici i els nous espais del seu campus. Es va comptar amb la participació del conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Abat Oliba CEU va començar a impartir docència universitària en el curs 1973-74. Durant les primeres tres dècades, ho va fer com a centre adscrit, i va ser a partir de l'any 2003 quan va ser reconeguda per llei com a universitat privada amb total autonomia. És a dir, convergeix una doble celebració, 50 anys d'existència i, per tant, mig segle del grup CEU a Barcelona, i 20 de funcionament com a universitat privada independent.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.