Vés al contingut
Catalunya Religió
claret-llibre
Fotografia: Claretians.

Claretians El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha presentat aquest dijous a l’edifici de biblioteca de la Universitat Blanquerna el seu nou llibre, Vers una Església més sinodal, editat per l'Editorial Claret. Ho ha fet acompanyat de la vicepresidenta del patronat de la Fundació Catalunya Religió, la periodista Míriam Díez, qui ha destacat que el bisbe de Solsona "no té por de defugir dels temes difícils i polèmics".

Durant la presentació, que ha estat un diàleg de l’autor amb la vicedegana de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura; el bisbe Conesa ha reflexionat sobre el paper del Sínode en l’Església actual: “La sinodalitat ha de concretar-se, hi ha el perill d’abusar d’aquest terme, i perquè això sigui possible cal corresponsabilitzar tots els fidels”.

Segons Conesa, la sinodalitat és un tret elemental de l’Església, “el Sínode ha fet que l’Església ha pogut tornar a descobrir-se a sí mateixa com ho va fer al Concili Vaticà II”. Precisament, això és el que ha buscat reflectir al llibre, on també parla sobre l’ambient viscut: “Hi ha hagut sempre un clima de reflexió per a discernir que és el millor per a la nostra Església”.

“Dins l’Església, les persones s’han de sentir escoltades i sense por de ser jutjades”

En aquest sentit, el bisbe lamenta  la desinformació que hi ha hagut després de la trobada: “El Sínode no és un debat televisiu, i de portes en fora hi ha la sensació que no s’ha entès quina ha estat la manera de fer: comunió participació i missió”. Tal com apunta al mateix llibre, Conesa assegura que amb el Sínode no es busca canviar l’Església, sinó fer-la créixer d’una altra manera: “Plantejar qüestions actuals no és en cap cas replantejar la fe, sinó buscar com acompanyar a tothom, fins i tot els que s’han sentit ferits per l’església”.

Finalment, l’autor ha volgut destacar els testimonis que han intervingut a la trobada sinodal, i ha assegurat que “dins l’Església, les persones s’han de sentir escoltades i sense por de ser jutjades”.

En la mateixa línia, Míriam Díez, que ha conduït la presentació ha destacat l’estil periodístic i pedagògic del llibre, i ha valorat que en el seu relat “Conesa no té por de defugir dels temes difícils i polèmics, i ho fa d’una manera clara i senzilla”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.