Vés al contingut

(Salvador Pié) Josep Maria Rovira Belloso és el teòleg de referència a casa nostra en l'etapa conciiiar i postconciliar. Abans del Vaticà II, va portar al Seminari de Barcelona la teologia arrelada en el tomisme i personalisme més renovador del jesuïta J. Alfaro, el seu director de la tesi a la Gregoriana de Roma. A partir del Vaticà II i ja amb la Facultat de Teologia el seu mestratge es convertí en punt de referència major a tots nivells: des de publicacions teològiques de primera línia (per exemple: Trento: una interpretación teológica; i el seu gran tema: El misteri de Déu... en diverses versions) a textos de d'àmplia divulgació de tot tipus (bíblics, espirituals, pastorals, eclesials...) que encara recentment ha publicat!

Destaca a més la seva proximitat a tants capellans, particularment als de la Unió Sacerdotal, així com a tantes laiques i laics, des de professionals a pensadors, en el diàleg entre fe i cultura i amb un estil inconfundible on sempre comença escoltant i lloant aquell que l'interpel.la per anar més a fons. En definitiva en el seu mestratge sempre s'ha traspuat i encara avui es traspua: l'home bo, el prevere entranyable i el teòleg savi i acollidor! Mossèn Rovira: et donem gràcies per aquest testimoniatge! Que Déu et beneixi amb els seus dons en aquests 90 anys!!

Salvador Pié és professor emèrit de la Pontificia Universitat Gregoriana i de la Facultat de Teologia de Catalunya

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.