Vés al contingut

notícies relacionades

Apropar la Bíblia a la societat moderna

(Lucía Montobbio –CR) El principal objecte que té el llibre Enigmes de la bíblia i cultura contemporània, de Lluís Busquets i Grabulosa, és el d’explicar els continguts de la Bíblia a la societat present.

“El pare Ubach era un home aventurer i capaç de tot per trobar les restes de la Bíblia”

(Glòria Barrete –CR) L'any 2018 per Setmana Santa la catedràtica de llengua catalana Lourdes Godoy viatja per primera vegada al Líban. Documentant-se per a la seva estada llegeix alguns llibres sobre el país on troba algunes referències sobre el pare Ubach, monjo de Montserrat, i li pica la curiositat la seva figura. Torna del viatge i cerca llibres sobre Ubach, trobant ben poca cosa. S’apropa fins a Montserrat i el pare Massot li ofereix consultar l’arxiu del pare Ubach.

Lluís Busquets: "Sobre Jesús no ho sabem tot"

(CR) 'La figura del Jesús històric: punts d'arribada' ha estat el títol de la segona sessió del cicle Espai Obert 'La utopia de l'Evangeli avui. De quin Déu parlem?' que organitza l'associació Cristianisme al Segle XXI. Ha estat una sessió telemàtica en què ha intervingut el periodista i escriptor Lluís Busquets que ha publicat diversos llibres sobre la temàtica. "Sobre Jesús no ho sabem tot", ha afirmat el periodista que ha remarcat les incoherències d'alguns textos sobre la vida de Jesús.

Llegir tota la Bíblia gràcies a WhatsApp? El repte d’any nou de les jerònimes

(Roger Vilaclara –CR) “Tothom pensa que la Bíblia s’ha de llegir un cop a la vida, però, si t’hi poses sol sense saber per on començar, és fàcil abandonar”, explica la germana Pilar Abellan. Per aquest motiu les monges jerònimes del Monestir de Santa Maria de Refet d’Artesa de Segre proposen llegir la Bíblia en un any i en comunitat a través de WhatsApp. Una iniciativa que han començat aquest 2021 amb la participació de 240 persones i que ja preparen per continuar el 2022. 

Joan Ferrer, nou membre de l’Institut d’Estudis Catalans

(CR/Fragmenta) El biblista, teòleg, expert en filologia semítica Joan Ferrer, ha sigut designat nou membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Ferrer és president de l’Associació Bíblica Catalana des de 2017.

La Bíblia, llibre dels símbols

(Cristianisme Segle XXI) Sota el títol ‘La lectura simbòlica dels textos bíblics’ aquest dissabte ha tingut lloc un nou Debat a Sant Ildefons, al saló d’actes d’aquesta parròquia. Organitzat per l’associació Cristianisme al Segle XXI, la conferència ha anat a càrrec de la teòloga i religiosa de la Companyia de Maria, M. Claustre Solé, i s’ha pogut seguir en modalitat presencial i telemàtica.

Ignasi Ricart, enamorat de la Bíblia i cercador incansable

(CR) La religiosa de la Companyia de Maria, M. Claustre Solé, recorda en aquest escrit la personalitat i vàlua del claretià Ignasi Ricart, que aquest dimarts ha mort a Barcelona. Doctora en Teologia, especialitzada en Sagrada Escriptura, Solé va compartir amb Ricart diversos espais acadèmics i d’estudi bíblic, en l’etapa prèvia a la malaltia que el va obligar a deixar la primera línia d'activitat docent i pastoral.

panoràmica

Veure la fe

podcasts