Vés al contingut
Catalunya Religió
ricart-editorial-claret
Fotografia: Claretians.

Claretians Un homenatge senzill, però molt sentit. Així expliquen des de l'Editorial Claret el nou llibre que ha publicat amb motiu de l'aniversari de la mort del claretià Ignasi Ricart. Es titula Enamorat de la Paraula. Homenatge a Ignasi Ricart, claretià i és una expressió de gratitud envers "una persona molt estimada per tanta gent i que tant col·laborà amb l’Editorial Claret en diversos projectes, sobretot relacionats amb la Bíblia, la seva gran passió".

La publicació fa present a Ricart a través dels variats registres de la seva paraula. Una paraula sovint reflexiva i profunda, sempre apassionada, suggeridora i càlida, ben plena de sensibilitat, creativitat, proximitat, amor per l’Escriptura. El llibre pretén que "aquesta paraula seva i sobretot el seu esperit" continuï ben viu com a font d'inspiració.

El pròleg d'Armand Puig recull la visió sincera i detallada del claretià. Ignasi Ricart era l’afabilitat personificada: tenia una gran capacitat de comunicació i d’empatia amb les persones, de tota edat i de tota condició. Tant podia entaular conversa amb un infant de braços, a base de gestos, ganyotes i somriures, com amb un nen o un adult. Va acollir famílies i parelles en crisi, sovint amb processos molt llargs en el temps. Poques setmanes abans de la seva mort recordava sovint, i amb evident preocupació, la malaltia greu del fill petit d’una d’aquestes famílies que havia tractat anys enrere. Tenia una gran capacitat de sintonia amb malalts i ancians, sense distinció de classe o creences. En aquest sentit, es pot destacar el seu compromís solidari amb totes les causes justes, però molt concretament amb la parròquia de Santa Anna, mentre la salut li ho va permetre.

Ignasi Ricart va morir el 15 de setembre de 2021 a l'edat de 73 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.