Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Barcelona) Càritas Diocesana de Barcelona atén 629 persones procedents de països amb conflictes bèl·lics. Aquestes persones representen el 5% de les que l'entitat atén i que han nascut fora d’Espanya. Per primera vegada, des de final d’abril de 2015 vancomençar a donar suport a famílies ateses per la Comissió Catalana d’Ajuda al refugiat (CCAR) a petició d’aquesta entitat. Els han ofert ajuts econòmics perquè cobreixin les necessitats bàsiques en els àmbits de l’habitatge, de l’alimentació, transport, llibres escolars, etc. Aquestes famílies provenen, entre d'altres països, d’Ucraïna, Afganistan, Pakistan i Síria.

Des de l’octubre de 2015, Càritas Diocesana de Barcelona va iniciar un nou servei d’ajuda als refugiats a través del qual hem atès 9 famílies (35 persones), 7 de les quals tenen infants al seu càrrec. 4 d’aquestes famílies provenen de Síria, 1 de Palestina, 1 d’Afganistan, 1 de Mali i 2 d’Ucraïna. I des d’aquest gener de 2016 han habilitat 7 pisos per allotjar-hi algunes d’aquestes famílies i en breu en disposaran de 3 més per al mateix ús.

Es tracta d'una ajuda concreta en consonància amb el posicionament d'aquesta Càritas diocesana per aturar el pla de la UE i Turquia. Volen estar al costat de les persones refugiades i s'han sumat a la campanya 'Tenim 72 hores per actuar' amb què diferents entitats socials de l’Església insten al Govern espanyol que es mantingui ferm contra l’acord per retornar de forma massiva els refugiats.