Vés al contingut

notícies relacionades

calella-estiu-turisme

Adaptar les misses per a turistes: “Acollim sense oblidar el català”

ANNA GUIMERÀ –CR | L’Escala, Roses, Cadaqués o Calella són municipis que aquest estiu rebran la visita de molts turistes. Són pobles que estan acostumats a sentir el francès i l’anglès com a llengua vehicular en comerços i platges. Però, què passa amb l’espiritualitat d’aquestes persones que passen les vacances en aquests pobles i municipis?
caritas-bcn-2

Càritas Barcelona inaugura un nou punt d’acollida a Cornellà de Llobregat

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | En presència del bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova i de la regidora Joana Piñero, tinenta d’alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Càritas Diocesana de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres un nou espai d’acollida i acompanyament social a Cornellà de Llobregat. 
mans

Els bisbes parlen d’acollir i escoltar Crist

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar d’acollir i escoltar Crist, així com de l’astrologia i la consciència religiosa, de tenir cura de la Casa Comuna, d’estar en comunió amb la creació, de reflexions, posant la mirada en l’Assemblea Sinodal, del dia de la gent gran, de campaments per a adolescents i de cristians que viuen la seva fe units a l’Església.

Migra Studium acull 1.198 persones en un 2021 ple de traves per visitar el CIE

(Miquel Codolar –CR) L’Oussama va arribar del Marroc amb avió fa tres anys. Només tenia 21 anys i molts projectes, però ningú que se l’escoltés ni el prengués seriosament. Va passar mesos vivint als carrers de Saragossa, Tarragona, Logronyo i Burgos. Dormint al ras, amb una amigdalitis sense tractar, deambulant. Amb por als agents de la policia. Esforçant-se per evitar l’alcohol i la droga i per viure segons la seva fe musulmana.

El Papa demana Urbi et Orbi fer societats “acollidores per a tothom”

(CR/Vatican News) Dirigint-se a tot el món en el tradicional missatge de Pasqua, el papa Francesc ha recordat aquest diumenge no només la guerra a Ucraïna, sinó tots els països turmentats per llargs conflictes i violència, i posats a prova amb greus tensions socials i dramàtiques crisis humanitàries.

La Fundació "la Caixa" promou l'acollida de famílies refugiades ucraïneses

(Fundació "la Caixa") El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han presentat aquest dimecres el Projecte d’Acollida a Famílies d’Ucraïna per organitzar i coordinar la xarxa de famílies acollidores de refugiats, amb l’objectiu de sumar esforços davant l’arribada de persones afectades pel conflicte bèl·lic. 

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts