Vés al contingut

notícies relacionades

Nou monogràfic de 'Qüestions': Crisi, pandèmia i gènere

(Fundació Joan Maragall) El volum número 271 de Qüestions de Vida Cristiana porta per títol “Crisi, pandèmia i gènere” i presenta un tema que ha estat recurrent durant els mesos de pandèmia, un tema que es començava a preveure a l’inici de la Covid-19 i que malauradament s’ha anat confirmant fins a dia d’avui: l’ús necessari de les TIC i el perill que reprodueixin desigualtats, la bretxa d’aprenentatge i l’evolució de la violència masclista els darrers dos anys, s’han convertit en realitats derivades de la

Omella insisteix: “No posem sobre la taula temes que divideixen”

(CR) “Amb l’anterior crisi econòmica la bretxa entre rics i pobres es va fer més gran i es va cronificar, i ara està passant el mateix; això no ens pot deixar tranquils”. Així ha parlat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella aquest dijous en la missa de la Mercè. En l’homilia ha apel·lat a “la unitat” per fer front a “temes més urgents”.

Francesc Torralba: "Les crisis ens permeten veure l'essencial"

(CR) La crisi pandèmica amb motiu de la Covid-19 ha posat potes enlaire el món sencer. S'han aturat sistemes, institucions i persones. Però també ha posat de relleu un seguit de valors latents que passaven desapercebuts en la voràgine rutinària i diària. El filòsof i professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, acaba de publicar, en plena pandèmia el llibre 'Vivir en lo esencial. Ideas y preguntas después de la pandemia'.

Véronique Margron: “Cal transformar la crisi de l’Església en mutació”

(Fundació Joan Maragall) Una conferència de la religiosa dominica Véronique Margron, presidenta de la Conferència de religiosos i de religioses de França ha pronunciat la lliçó inaugural del curs de la Fundació Joan Maragall (FJM). L’acte ha coincidit amb el relleu en la presidència de la FJM que ara ha assumit el físic i poeta David Jou.

Càritas reitera les seves propostes perquè “tots” sortim de la crisi

(Jordi Llisterri –CR) “Això ja ve del pecat original”. Fins al principi dels temps s’ha remuntat l’arquebisbe Joan Josep Omella per explicar perquè any rere any Càritas ha de repetir les seves dades i les seves propostes per aconseguir que les conseqüències de la crisi estiguin més repartides. Ho comentava aquest dijous al matí en la presentació de les dades anuals de Càritas Diocesana de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe