Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau: “Les Nacions Unides han de ser un instrument eficaç de resolució de conflictes”

(CR) El Comitè Executiu i les secretaries generals nacionals de Justícia i Pau Europa reclamen que les Nacions Unides “recuperin la força suficient per a actuar com a instrument eficaç de resolució de conflictes i de diplomàcia multilateral”. Així ho han fet saber en un comunicat fet públic arran de la trobada que han tingut les secretaries nacionals de Justícia i Pau Europa a Szombathely, Hongria, aquest diumenge.

El Papa demana una "treva pasqual" per la pau a Ucraïna

(Vatican News) "Deixem les armes i iniciem una treva pasqual". Aquesta ha estat la pregària del papa Francesc aquest Diumenge de Rams a l'hora de l'Àngelus. Una treva que no ha de ser per "recarregar les armes i reprendre la lluita, sinó per aconseguir la pau mitjançant una veritable negociació", ha dit. El Papa ha recalcat que cal estar disposats, fins i tot, "a fer alguns sacrificis pel bé del poble".

Sor Lucía Caram recollirà 200 refugiats en avió: “La desesperació no pot esperar”

(ACN) La crisi humanitària de la guerra d'Ucraïna requereix una "actuació ràpida perquè la desesperació de la gent no pot esperar". Així ho creu Sor Lucía Caram que, juntament amb Josep Santacreu; el fundador d'Open Arms Òscar Camps; i el fundador de l'associació 'Mensajeros de la Paz', el pare Àngel; han organitzat aquest dissabte un vol privat fins a Varsòvia per portar 200 refugiats a Catalunya.

Pietro Parolin: “El que hem de fer ara és aturar les armes”

(Vatican News) Davant les càmeres del canal italià Tv2000, el cardenal i secretari d'estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha explicat que el paper de la Santa Seu en la guerra ucraïnesa es planteja des de diverses perspectives. “Crec que el que hem de fer ara és, en primer lloc, aturar les armes i aturar els combats”, ha dit Parolin.

Prop de 300 sacerdots ortodoxos desafien el govern rus i demanen la fi de la guerra a Ucraïna

(CR) En un moviment inusual dins l’Església ortodoxa russa, prop de tres-cents sacerdots han firmat una carta oberta on demanen la fi de la guerra amb “un cessament del foc immediat”. En el text defensen que “no hi ha altre camí que el perdó i la reconciliació mútua”, tot i que també adverteixen als responsables d’aquesta “guerra fraticida” que “el judici final arribarà per a tothom”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts