Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau: “Les Nacions Unides han de ser un instrument eficaç de resolució de conflictes”

(CR) El Comitè Executiu i les secretaries generals nacionals de Justícia i Pau Europa reclamen que les Nacions Unides “recuperin la força suficient per a actuar com a instrument eficaç de resolució de conflictes i de diplomàcia multilateral”. Així ho han fet saber en un comunicat fet públic arran de la trobada que han tingut les secretaries nacionals de Justícia i Pau Europa a Szombathely, Hongria, aquest diumenge. 

El Papa agraeix a Lucía Caram la seva tasca amb els refugiats d'Ucraïna

(CR) "Els vull fer arribar el meu agraïment per tot el que estan fent per la gent d'Ucraïna". Aquestes són les paraules que ha dirigit el papa Francesc a la Fundació del Convent de Santa Clara, impulsada per sor Lucía Caram, i als voluntaris de Caixa Bank. Ho ha fet amb un vídeo que Caram ha difós aquest dissabte per les xarxes socials. El Papa assegura que estan donant "un testimoni d'alta humanitat" per la seva tasca amb la gent d'Ucraïna, els refugiats i els infants. "Gràcies de tot cor", diu en el vídeo.

Sor Lucía Caram obre un nou corredor humanitari a Ucraïna

(Convent de Santa Clara) L'ONG Mensajeros de la Paz amb el pare Angel Garcia i la Fundació del Convent de Santa Clara amb sor Lucía Caram juntament amb voluntaris de Caixa Bank s'han desplaçat a Ucraïna aquest dimecres per obrir un nou corredor humanitari entre Ucraïna i Espanya. El viatge ha servit per portar noves ambulàncies als hospitals d'Ucraïna i per traslladar a persones malaltes que no puguin ser ateses a causa del conflicte.

Cristianisme i Justícia demana una “hospitalitat universal”

(Cristianisme i Justícia) Arran de la crisi de refugiats que ha generat la guerra d’Ucraïna, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia acaba de publicar el paper Hospitalitat sí, hospitalitat sempre, que signen Maria del Carmen de la Fuente i Santi Torres, tots dos membres de la Fundació Migra Studium

El Servei Jesuïta als Refugiats ajuda els joves del Sudan del Sud a través de l'esport

(JRS) “Abans de venir aquí, no era feliç”, afirma Wamin Rija, refugiat etíop. Parla del programa d'arts marcials que impulsa el centre del Servei Jesuïta als Refugiats (JRS) a Maban, al Sudan del Sud. Un programa amb el què els jesuïtes volen fer palès que l'esport i l'activitat física tenen efectes positius en les persones i les comunitats. "Em vaig trobar a mi mateix i he canviat", afegeix Rija.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

El Papa demana una "treva pasqual" per la pau a Ucraïna

(Vatican News) "Deixem les armes i iniciem una treva pasqual". Aquesta ha estat la pregària del papa Francesc aquest Diumenge de Rams a l'hora de l'Àngelus. Una treva que no ha de ser per "recarregar les armes i reprendre la lluita, sinó per aconseguir la pau mitjançant una veritable negociació", ha dit. El Papa ha recalcat que cal estar disposats, fins i tot, "a fer alguns sacrificis pel bé del poble". 

panoràmica

Veure la fe

podcasts