Vés al contingut

notícies relacionades

càritas

Càritas demana millorar el sistema d’asil a Europa

CÀRITAS | "Ja han mort 1000 persones al Mar Mediterrani el 2023". La situació és crítica i amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, Càritas Espanyola se suma a la crida de Càritas Europa de garantir l’accés a la protecció dels refugiats a través d’una millora del sistema d’asil, que situï els drets de les persones al centre.

mar-refugiats-grecia

Sant'Egidio després del naufragi de Grècia: “Prou morts a les fronteres”

SANT'EGIDIO | 'Morir d'esperança' és la vetlla que organitza la Comunitat de Sant'Egidio de Barcelona aquest 21 de juny a les 20:00 h a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor. Una convocatòria que coincideix amb el naufragi d'una embarcació a la costa del Peloponès que ha deixat 78 refugiats morts. "Prou morts a les fronteres", demana Sant'Egidio.

sagrada-familia-ucraina

La Sagrada Família amplia les visites gratuïtes dirigides a refugiats

SAGRADA FAMÍLIA La visita 'El temple de la llum' és una experiència cuidada i propera on l'enfocament principal és "la llum com a símbol d'esperança", expliquen des de la basílica de la Sagrada Família. Una visita dirigida a ciutadans i ciutadanes refugiats a Barcelona i que, aquesta setmana, el temple ha anunciat que amplia aquest mes d'octubre. 

ucraina-tarragona-centre-00

L'Arquebisbat de Tarragona acull quaranta nous refugiats ucraïnesos

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA | Un autobús amb quaranta refugiats ucraïnesos, majoritàriament infants i dones, han arribat aquest divendres a la casa d’exercicis Cardenal Arce de la Selva del Camp. Aquest nou grup se suma a les gairebé quaranta persones que actualment estan acollides en aquest edifici de l’arquebisbat de Tarragona.

Justícia i Pau: “Les Nacions Unides han de ser un instrument eficaç de resolució de conflictes”

(CR) El Comitè Executiu i les secretaries generals nacionals de Justícia i Pau Europa reclamen que les Nacions Unides “recuperin la força suficient per a actuar com a instrument eficaç de resolució de conflictes i de diplomàcia multilateral”. Així ho han fet saber en un comunicat fet públic arran de la trobada que han tingut les secretaries nacionals de Justícia i Pau Europa a Szombathely, Hongria, aquest diumenge.

panoràmica

Veure la fe

podcasts