Vés al contingut

notícies relacionades

Solidaritat de les escoles cristianes amb els afectats pel temporal Glòria

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) La setmana passada la totalitat del país –tot i que molt especialment algunes comarques- va patir un temporal de vent i aigua que ha causat estralls socials, ambientals i econòmics, amb una pèrdua de vides humanes que sempre ens voldríem estalviar. L’escola, dissortadament, no ha quedat al marge de la malvestat i algunes escoles, entre les quals també cristianes, han sofert amb intensitat els embats de l’aigua desfermada.

Dolores Cabello: jesuïtina al servei dels temporers d'Alcarràs

(Laura Mor –CR/Alcarràs) És una dona de nervi. “Ara ja estic jubilada i treballo més que quan no ho estava”, reconeix María Dolores Cabello, Filla de Jesús. Des de Càritas parroquial d’Alcarràs acompanya els temporers que malviuen als assentaments d’Alcarràs. La gent amb qui comparteix aquesta feina puntualitza que aquesta religiosa “treballa més que qualsevol persona que coneguis”. Granadina i química de formació, va donar classes fins que va decidir deixar l’escola i dedicar-se exclusivament al món social. 

Els salesians demanen col·laboració amb Haití

(Salesians) Haití pateix una nova crisi humanitària després del pas del terrible huracà Matthew. Estem davant una nova situació d'emergència, que afecta a 2 milions de persones. Al voltant d'1,5 milions de persones necessiten ajuda d'emergència i més de 60.000 s'han quedat sense llar. La xifra de morts és contradictòria: es parla de 375 persones, però algunes organitzacions estimen la xifra en més de 900 morts.

Càritas Barcelona atén ja 629 refugiats

(Càritas Barcelona) Càritas Diocesana de Barcelona atén 629 persones procedents de països amb conflictes bèl·lics. Aquestes persones representen el 5% de les que l'entitat atén i que han nascut fora d’Espanya. Per primera vegada, des de final d’abril de 2015 vancomençar a donar suport a famílies ateses per la Comissió Catalana d’Ajuda al refugiat (CCAR) a petició d’aquesta entitat.

'L'Església que surt', la iniciativa de Solsona per atendre persones amb dificultats

(Bisbat de Solsona) El bisbat de Solsona ha posat en marxa la iniciativa  'L’església que surt' dirigida a les persones que estan passant per una situació personal o familiar difícil, per un moment d’angoixa o tenen necessitat de compartir un neguit, un problema, un moment d’incertesa però no troben, en el seu entorn més immediat, persones que els puguin escoltar sense presses, prejudicis i sense jutjar.

El bisbat de Sant Feliu organitza un servei d'ajuda per a refugiats

(Bisbat de Sant Feliu) La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat ha anunciat que posarà en marxa un servei d'ajuda als refugiats que funcionarà a través de Càritas Diocesana i la delegació de Mans Unides. El bisbat "vol respondre amb criteris evangèlics i assumint el seu compromís, com Església particular, que es deixa il·luminar per la Paraula de Déu i el seu missatge moral, mirant de ser fidels a la seva condició de comunió de germans, dins la pluralitat d’iniciatives".

panoràmica

Veure la fe