Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 31/05/2016

(CR/BlanquernaDel 4 al 8 de juliol la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna acollirà el primer Simposi Internacional Barcelona - Educació - Canvi. L'organitzen la Facultat i la Fundació Jesuïtes Educació amb l'objectiu de mostrar al món les experiències que estan transformant l'educació a Barcelona. I, tot i que encara queda un mes per a que comenci, ja han assolit el topall màxim d'inscrits.

Aquest simposi va dirigit a directors i professors d'escoles i centres educatius i pretén posicionar Barcelona com a ciutat intel·ligent, però també com una ciutat en la que més està avançant l'educació. Barcelona com a capital mundial de la transformació de l'educació: una educació integral de la persona.

Experiències i agents de canvi

Els participants podran conèixer directament les experiències i estudiar la seva aplicabilitat. Es podran visitar els models més interessants d'escola pública, privada i concertada, les experiències de transformació d'escoles individuals o de xarxes d'escoles. També les experiències de diferents nivells educatius, més globals o algunes puntuals d'educació infantil, primària, secundària.

El programa és una proposta per viure en directe les experiències de transformació, conèixer els mètodes i dialogar amb els agents del canvi i amb els alumnes. Hi ha previstos tres tallers. Un primer taller, sobre la cooperació entre alumnes i professors, respondrà a preguntes com ara: què vol dir aprendre en una escola innovadora? Pot ser la cooperació un bon mètode? En quines condicions? Un segon taller, dedicat a la identitat i als recursos dels docents, desgranarà el significat de ser educador avui. I un tercer taller analitzarà el treball en xarxa i l'escola com a comunitat d'aprenentatge oberta al món.

Debat en xarxa

Així mateix s'ofereix la possibilitat que els participants puguin discutir i debatre el canvi. Els participants han de pertànyer a escoles de tot el món interessades en el canvi i la innovació. Serà l'ocasió de desenvolupar un treball en xarxa.

Entre les entitats col·laboradores s'hi troben Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l'Escola Pia de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.