Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-semianristes
Galeria d'imatges

Bisbat d'Urgell Els formadors i seminaristes del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, acompanyats per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, s'han trobat amb el papa Francesc, després de l'audiència general d'aquest dimecres. La trobada amb el Papa ha estat emmarcada en la pelegrinació que han fet els seminaristes de Catalunya a Roma des d'aquest dimarts fins aquest divendres. 

Després de l'habitual audiència general del Papa, els seminaristes han pogut saludar el pontífex i, fins i tot, fer-se una fotografia amb ell. Francesc, entre altres missatges, els ha dit que “fossin molt devots de la Mare de Déu, que sempre els ajudaria en el seu camí vocacional”.

Des del bisbat d'Urgell asseguren que ha estat un pelegrinatge que "ha deixat un record inesborrable en cada un dels 20 seminaristes que hi ha participat".

Visita, pregària i testimoniatge

Els seminaristes van marxar de Barcelona aquest dimarts. Aquell mateix dia a la tarda van participar a la pregària de la Comunitat de Sant’Egidi a la basílica de Santa Maria in Trastevere, visitant abans l’illa Tiberina i la basílica de l’apòstol sant Bartomeu, on hi ha el memorial dels màrtirs dels segles XX i XXI. Després van sopar amb membres de la comunitat. A la pregària hi van ser presents el primat de l’Església anglicana i altres primats d’arreu del món, presents a Roma per al seu Sínode.

Aquest dimecres, abans de l'audiència general, els seminaristes van celebrar l'eucaristia a l'altar davant del sepulcre de l'apostòl Pere i van visitar la basílica. Per la tarda van visitar i pregar les vespres a Sant Pau extramurs.

El dijous van anar a les Catacombes de Pricil·la on van poder admirar la pintura més antiga de la Mare de Déu i acollir el gran testimoniatge del màrtirs dels primers temps. Posteriorment van visitar la basílica de Santa Maria la Major on van celebrar l’eucaristia i van pregar a la verge de la pau amb el virolai.

A la tarda, van ser rebuts pel bisbe sotsecretari Aurelio García Macías al Dicasteri per al Culte diví i la Disciplina dels Sagraments i els va explicar el treball del dicasteri i el valor de la litúrgia per als ministres de l’Església.

Aquest divendres, els seminaristes han visitat l'excavi sota la basílica de Sant Pere del Vaticà i s'espera que aquesta tarda vagin a pregar a la catedral del Papa, la basílica de Sant Joan de Laterà, abans de retornar a Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.