Vés al contingut

notícies relacionades

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

Blanquerna premia la tasca dels mestres en el temps de pandèmia

(Blanquerna) El jurat del Premi Blanquerna Educació recupera la seva deliberació després d’un any de pausa i per primera vegada atorga la distinció a tot un col·lectiu. La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL ha decidit atorgar a tots els mestres de Catalunya, com a genèric representatiu del col·lectiu professional, el Premi Blanquerna Educació 2021.

Els mestres es formen per portar la resiliència a les aules

(Universitat Abat Oliba CEU) El curs ‘Créixer des de l'adversitat: aproximació a la resiliència a l'escola’s'ha començat a impartir aquesta setmana a la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU). Es tracta d'una formació destinada a dotar a educadors i docents dels conceptes i recursos necessaris perquè puguin fomentar la resiliència en l'àmbit dels seus respectius centres. En aquesta primera edició del curs estan participant vint-i-dos centres, escoles i col·legis, de Catalunya i de la resta d'Espanya.

Suport als professors de religió

(Jordi Llisterri-CR) La XIIIena Jornada de mestres i professors de religió de les diòcesis catalanes ha renovat el missatge de confiança amb el treball que fan aquests docents a les aules. L’obertura de la jornada va reiterar l’aportació positiva que pot fer l’assignatura de religió, tant en els centres públics com en l’escola cristiana.

El Sínode de Joves es fa present a la XIII Jornada de mestres i professors de religió

(CR) Cita habitual en el calendari escolar dels mestres i professors de religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. Parlem de la tradicional Jornada que organitza el SIERC i la Fundació Escola Cristiana i que any rere any aplega els docents que imparteixen religió a les escoles. La tretzena edició se celebra el 6 d'abril al Col·legi Sagrada Família de Sabadell. Les inscripcions són obertes fins l'1 d'abril.

Vedruna estrena el curs escolar amb un bany de consciència col·lectiva

(Laura Mor –CR/Tarragona) Començar un nou curs escolar no acostuma a tenir un tarannà gaire èpic per als docents. Llargues reunions de claustre se sumen al vertigen d'una renovada responsabilitat. Res més lluny de la celebració que va tenir lloc divendres al Palau de Congressos de Tarragona. Uns 1.600 mestres, professors i personal d'administració i serveis de les 36 escoles Vedruna de tot el país van celebrar públicament la creació d'una nova fundació educativa.

panoràmica

Veure la fe