Vés al contingut

notícies relacionades

DocuClips: la memòria de Santa Maria del Pi, ara, en vídeo

(Laura Mor –CR) Com en tants altres camps, el Covid-19 ha obert una nova línia de treball a l’Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi, de Barcelona. Es tracta de la secció DocuClips al canal de Youtube de l’arxiu. Són vídeos de divulgació històrica, d’un quart d’hora de durada, basats en el seu fons documental.

Inspiració 2022: la Manresa que vol ser, abans de fer

(Laura Mor –CR) El seu moviment és, a primer cop d'ull, imperceptible. Quan van presentar el projecte, al gener, ja portaven nou mesos de gestació. Han passat cinc mesos més i, en aquest temps, el grup Inspiració 2022 continua en l'esfera dels intangibles. Es dediquen a mirar endins i ho fan a partir de les sessions que anomenen “mirades”. La darrera, amb el títol 'Cap a un nou paradigma', s'ha celebrat aquest diumenge. Abans de perfilar accions concretes, la pluja d'idees ha sigut intensa.

L'Ajuntament torna a excloure la missa de la Mercè del programa oficial

(Jordi Llisterri-CR) "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". Així presenta el programa oficial de les festes de la Mercè la part dedicada a les celebracions tradicionals.

“Hi ha molta ignorància sobre el judaisme”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Els jueus celebren per aquestes dates la festa de Xavuot, també coneguda com a pentecosta jueva, que correspon al 50è dia després de Pasqua, dia 6 de sivan (maig-juny) i commemora l’alliberament espiritual del poble d’Israel en rebre la Torà de Déu (o els Deu Manaments) a la muntanya del Sinaí. També es coneix com a “festa de la collita” perquè coincideix en el moment de la sega del blat.

Barcelona acollirà el primer Simposi Internacional sobre educació i canvi

(CR/Blanquerna) Del 4 al 8 de juliol la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna acollirà el primer Simposi Internacional Barcelona - Educació - Canvi. L'organitzen la Facultat i la Fundació Jesuïtes Educació amb l'objectiu de mostrar al món les experiències que estan transformant l'educació a Barcelona. I, tot i que encara queda un mes per a que comenci, ja han assolit el topall màxim d'inscrits.

"Obrir una nova sinagoga a Europa és un gest d'esperança"

(David Casals –CR) Barcelona compta amb una nova sinagoga. Es tracta del local de la comunitat progressista Bet Shalom (que en hebreu significa Casa de la Pau), que va ser fundada fa 10 anys però fins ara no havia consagrat el seu lloc de culte, situat a prop de la plaça Joanic. L'acte de consagració de dissabte va servir per formular públicament noves fites de futur.

Sistach: "La celebració religiosa de la Mercè pertany a la cultura de la ciutat"

(Jordi Llisterri –CR) L'arquebisbat de Barcelona no ha volgut fer un cas d'enfrontament directe amb Ada Colau la decisió de no assistir a la missa de la Mercè. Però en la celebració d'aquest dijous al matí el cardenal Lluís Martínez Sistach ha volgut deixar ben clara "la connexió del que és religiós amb el que és ciutadà" en la festa Major.

panoràmica

Veure la fe