Vés al contingut

notícies relacionades

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

On puc estudiar copte, siríac, egipci, arameu o hebreu modern?

(AUSP) L’Escola de Llengües de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) agafa un nou impuls i renova cursos i imatge. Passa a anomenar-se Escola de Llengües Antigues i es transforma en una oferta general de l’Ateneu per a totes les Facultats, Instituts i altres Institucions que agermana. L’Ateneu s’ha convertit en la primera institució universitària on es poden cursar les llengües copte, siríac, egipci, arameu i hebreu modern.

Suport als professors de religió

(Jordi Llisterri-CR) La XIIIena Jornada de mestres i professors de religió de les diòcesis catalanes ha renovat el missatge de confiança amb el treball que fan aquests docents a les aules. L’obertura de la jornada va reiterar l’aportació positiva que pot fer l’assignatura de religió, tant en els centres públics com en l’escola cristiana.

El Sínode de Joves es fa present a la XIII Jornada de mestres i professors de religió

(CR) Cita habitual en el calendari escolar dels mestres i professors de religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. Parlem de la tradicional Jornada que organitza el SIERC i la Fundació Escola Cristiana i que any rere any aplega els docents que imparteixen religió a les escoles. La tretzena edició se celebra el 6 d'abril al Col·legi Sagrada Família de Sabadell. Les inscripcions són obertes fins l'1 d'abril.

"Afirmar que el professorat adoctrina és una barbaritat"

(FECC) L’Associació de Professors de les Escoles Cristianes de Catalunya (APECC), que representem un bon nombre de professors de les escoles cristianes, volem manifestar el nostre malestar davant les darreres declaracions que posen en entredit la tasca professional de la comunitat educativa catalana. Rebutgem aquest tipus de declaracions que afecten la dignitat de la professió docent i que són allunyades de la realitat que vivim a les nostres aules.

Vedruna estrena el curs escolar amb un bany de consciència col·lectiva

(Laura Mor –CR/Tarragona) Començar un nou curs escolar no acostuma a tenir un tarannà gaire èpic per als docents. Llargues reunions de claustre se sumen al vertigen d'una renovada responsabilitat. Res més lluny de la celebració que va tenir lloc divendres al Palau de Congressos de Tarragona. Uns 1.600 mestres, professors i personal d'administració i serveis de les 36 escoles Vedruna de tot el país van celebrar públicament la creació d'una nova fundació educativa.

panoràmica

Veure la fe