Vés al contingut
Catalunya Religió
La Cova de Manresa des del Pont Vell. Fotografia: Enric sota llicència CC 3.0.

(CR) L’imaginari de sant Ignasi de Loiola, Manresa i Montserrat ha tornat a trucar a la porta de Francesc. El papa no descarta visitar Manresa amb motiu de l’Any Ignasià el 2022. Així ho ha traslladat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella a la premsa, a la sortida de la reunió que ha mantingut la cúpula la Conferència Episcopal Espanyola amb el pontífex aquest dissabte al matí.

“Sobretot perquè ell no coneix Manresa”, ha apuntat Omella, i ha afegit que “a un jesuïta això li crida”. Omella ha dit que el Papa estudiarà la possibilitat d’aquest viatge a Catalunya també en funció de com evolucioni la pandèmia i de la seva salut.

La proposta dels bisbes reitera la invitació que ja li va fer el mes de juny l’Ajuntament de Manresa. En aquella audiència van explicar al papa Francesc el projecte de la ciutat pel 2022 coincidint amb els 500 anys de l’estada de sant Ignasi de Loiola a la capital del Bages. El principal atractiu de Manresa per a un papa jesuïta és precisament la figura del fundador de la Companyia de Jesús.

A Montserrat i en els mesos que va viure a Manresa, sant Ignasi va culminar el seu itinerari espiritual i la concepció dels Exercicis Espirituals. Pel món jesuític són referents espirituals la Cova on va viure i el mirador de la seva il·luminació davant del riu Cardener. També cal considerar l’esforç per rellançar internacionalment el Camí Ignasià, des de la casa natal a Loiola fins a Manresa, passant per Montserrat. I la tasca social que ha impulsat sor Lucía Caram a Manresa, des del convent de Sant Clara, per acollir infants i famílies vulnerables.

El Papa ha rebut Omella com a president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), així com també l’arquebisbe de Madrid, el cardenal Carlos Osoro, i el secretari general de la CEE i bisbe auxiliar de Valladolid, Lluís Argüello. Una reunió habitual quan es renoven càrrecs en les Conferències Episcopals –el mes de març Omella va ser escollit com a president en assemblea plenària– i que, amb la pandèmia per la Covid-19, no s’ha pogut celebrar fins ara. En el transcurs de la trobada han parlat també de la tasca de l’Església durant la pandèmia en l’atenció a les persones més necessitades i als malalts de Covid-19, d’educació i d’altres qüestions d’actualitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.