Vés al contingut

notícies relacionades

Papa Francesc: “Potser podré anar a Manresa”

(CR) No descarta visitar Manresa el 2021. El papa Francesc ho ha formulat per primer cop i sense mediacions en l’entrevista que ha concedit a la revista italiana Il Mio Papa en la versió en castellà. La visita coincidiria amb els 500 anys de l’estada de sant Ignasi en aquesta ciutat.

Omella i els presos: “No entro en política concreta”

(CR) El cardenal Joan Josep Omella ha comentat la carta que va fer pública divendres la germana del conseller Jordi Turull al diari Ara. “En els temes polítics, no hi entro”, ha dit aquest dimarts a la seu del bisbat de Barcelona.

La visita del papa Francesc a Manresa, més a prop

(CR) L’imaginari de sant Ignasi de Loiola, Manresa i Montserrat ha tornat a trucar a la porta de Francesc. El papa no descarta visitar Manresa amb motiu de l’Any Ignasià el 2022. Així ho ha traslladat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella a la premsa, a la sortida de la reunió que ha mantingut la cúpula la Conferència Episcopal Espanyola amb el pontífex aquest dissabte al matí.

Arturo Sosa, superior general dels jesuïtes: “La secularització ens allibera”

(Jordi Llisterri -CR) L’actual superior general dels jesuïtes sempre recorda que Sant Ignasi demanava començar l’examen de la realitat amb una acció de gràcies i no amb lamentacions. Així ho fa el veneçolà Arturo Sosa en les seves visites arreu del món d'ençà que fa dos anys va ser escollit màxim responsable mundial de la Companyia de Jesús.

El prelat de l'Opus Dei visita Barcelona

(Opus Dei) El prelat, nomenat el passat mes de gener pel papa Francesc, Fernando Ocáriz, ha estat quatre dies a Barcelona, en els quals ha parlat de l'alegria de la vida cristiana, de construir l'Església i de portar l'amor d

La Sagrada Família celebra Sant Jordi amb visites gratuïtes

(CR) La Basílica de la Sagrada Família proposa diverses activitats obertes al públic i gratuïtes per celebrar Sant Jordi. A més de la visita nocturna al temple que ja s'havia fet en anys anterior, s'incorpora una jornada de portes obertes a la Casa Museu Gaudí, gestionada per la mateixa fundació. Les dues activitats es fan aquest diumenge 23 d'abril coincidint amb la festivitat del patró de Catalunya.

L'exedra romana de la catedral de Tarragona, "un tresor obert al públic"

(Arquebisbat de Tarragona) Fa un any les intervencions arqueològiques, realitzades pels equips del Museu Bíblic Tarraconense (MBT) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), a l’angle nord-occidental del Claustre de la Catedral van documentar restes d’una de les exedres —sales de planta quadrangular o semicircular per a usos administratius, representatius o de culte als emperadors divinitzats— del reci

panoràmica

Veure la fe

podcasts