Vés al contingut

notícies relacionades

La visita del papa Francesc a Manresa, més a prop

(CR) L’imaginari de sant Ignasi de Loiola, Manresa i Montserrat ha tornat a trucar a la porta de Francesc. El papa no descarta visitar Manresa amb motiu de l’Any Ignasià el 2022. Així ho ha traslladat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella a la premsa, a la sortida de la reunió que ha mantingut la cúpula la Conferència Episcopal Espanyola amb el pontífex aquest dissabte al matí.

50 anys de la 'Humanae Vitae'

(Bernabé Dalmau) El 25 de juliol es compleix mig segle de l’encíclica de Pau VI sobre la regulació de la natalitat. És un text que marcà un gir en molts àmbits de la vida de l’Església. El papa mateix ja no va escriure cap més encíclica, es qüestionà a nivell teològic el magisteri papal, començà una etapa complexa per a la vida de molts matrimonis cristians i per als pastors a qui demanaven consell.

Francesc a Lesbos: “Els emigrants, abans que números són persones, noms i històries”

(CR) Clar i contundent. Així és el missatge que el papa Francesc deixa durant el seu viatge a l'illa grega de Lesbos. Amb una clara voluntat de fer costat, infondre ànim i denunciar la precària situació en la qual es troben els refugiats a Grècia el papa Francesc ha destacat que "els emigrants, abans que números són persones, noms i històries".

"Enfortiu els vostres cors", missatge del papa per a la Quaresma

(Arquebisbat de Tarragona) El papa Francesc, en el missatge per a aquesta Quaresma, posa èmfasi en un dels «desafiaments més urgents» de la nostra societat, «la globalització de la indiferència». «Quan estem bé i ens sentim a gust, ens oblidem dels altres, no ens interessen els seus problemes, ni els seus sofriments, ni les injustícies que pateixen», diu el papa.

Montserrat exposa per primera vegada el retrat del Papa Climent X de Baciccia

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat ha incorporat un retrat del papa Climent X realitzat l’any 1675 pel pintor genovès Giovanni Battista Gaulli, anomenat Il Baciccia. El quadre serà exposat fins el 15 de febrer al nou espai expositiu ‘Finestra oberta al dipòsit de reserva’.

El Papa nomena Núria Calduch membre de la Pontifícia Comissió Bíblica

(CR) La missionera de la Sagrada Família de Natzaret Núria Calduch-Benages ha entrat a formar part de la Pontifícia Comissió Bíblica. Doctora en Sagrada Escriptura, és una de persones més reconegudes en l’àmbit bíblic i una de les poques dones que han guanyat una càtedra a la 

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe