Vés al contingut

notícies relacionades

Parròquies que defensen els drets de les persones

(CR) “No em digui perquè és”. Aquesta és la resposta que rebien dels capellans quan durant el franquisme l’oposició democràtica demanava un local parroquial per poder fer una reunió o una assemblea. Capellans que obrien les portes de la parròquia sense preguntar gaire, perquè en la clandestinitat quantes menys coses se sabien, millor.

Mossèn Vidal, una vida dedicada a la justícia social, el progrés i la cultura

(Centenari Mossèn Vidal/Basílica del Pi) "El seu exemple és per a tots nosaltres i per a les comunitats que el vam conèixer, una espurna per seguir caminant a la llum de l'evangeli". Amb aquestes paraules defineixen a mossèn Josep Maria Vidal i Aunós des de la basílica de Santa Maria del Pi després de l'acte d'homenatge que ha tingut lloc a la mateixa església. 

L’Associació d’Antics Alumnes de l’IQS celebra 100 anys

(IQS) L’Associació d’Antics Alumnes de l’Institut Químic de Sarrià (AIQS) ha celebrat aquest dissabte l’acte “100 anys sent de l’AIQS”, per commemorar i celebrar amb els seus associats, l’alumnat i professorat d'IQS els cent anys de la seva fundació.

Comença l’Any del Centenari de mossèn Ballarín

(Laura Mor –CR) L’Associació Cultural de mossèn Ballarín ha declarat aquest any 2020 ‘Any del Centenari de mossèn Ballarín’. S’inaugurarà aquest dissabte 8 de febrer, coincidint amb el dia en què se celebren els cent anys del naixement del capellà i escriptor Josep Maria Ballarín i Monset (Barcelona, 1920 - Berga, 2016).

VI Centenari de Sant Vicent Ferrer

(Josep Miquel Bausset) A petició de l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, la Santa Seu ha concedit a les diòcesis del País Valencià la celebració d’un Any Jubilar, que s’obre aquest dilluns dia 9 a la catedral de València (i simultàniament també a les altres diòcesis del País Valencià) per tal de commemorar el VI Centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, “San Vicente (!) Ferrer” per a la web de l’arquebisbat de València.

Els casals d’estiu celebren cent anys a la diòcesi de Girona

(Bisbat de Girona) Aquest dimarts al matí ha tingut lloc a la seu del bisbat de Girona la presentació dels actes amb motiu del centenari del naixement dels casals d’estiu. El seu origen, genuïnament gironí, respon a l’obra catequètica i social del seminarista Jaume Moret que va crear pels nens de la ciutat de Girona l’any 1917.

Centenari de mossèn Batlles, un pont entre generacions

(Antoni Serramona-CR) Mossèn Joan Batlles Alerm va néixer a La Garriga el dia 23 de juliol de 1917. Aquest diumenge complirà cent anys arraulit a la Residència del Desert de Sarrià. No crec que s’adoni de la fita que ha assolit encara que els de més a la vora li pugin refrescar aquella memòria viva i activa que el caracteritzava. Però tal vegada aquest apunt sigui oportú per refrescar la nostra de memòria massa oblidadissa del mestratge dels homes amb els qui hem tingut la sort de fer camí.

"Seria inconcebible un Nadal a Catalunya sense els Pastorets"

(Glòria Barrete —CR) El 24 de desembre de 1916 el teatre Coliseu Pompeia estrenava la representació d'els Pastorets de Folch i Torres. Han passat cent anys d'aquella estrena però encara avui és difícil trobar una població on no s'hi representi l'obra pels volts de Nadal.

panoràmica

Veure la fe