Vés al contingut

notícies relacionades

La missa de La 2 canvia de capella habitual

(La Missa de TVE2) Després de 13 anys al Monestir de Sant Domènec de les monges dominiques, a Sant Cugat del Vallès, La Missa de La 2 de TVE Catalunya ha canviat d'escenari. La celebració que s'emet a les 10:30 h els diumenges i dies de festa religiosa de precepte, des d'aquest diumenge, ha passat a una de les capelles del Col·legi Pureza de María, situat a la mateixa ciutat i al costat del centre de producció de Televisió Espanyola.

L’eucaristia per Casaldàliga a Barcelona serà el 8 de setembre

(Claretians) El proper dimarts 8 de setembre se celebrarà a Barcelona una eucaristia d’acció de gràcies pel bisbe claretià Pere Casaldàliga i Pla. La celebració tindrà lloc a les 18:30 h a l’església de l’Immaculat Cor de Maria de Barcelona, al número 47 del carrer Sant Antoni Maria Claret de Barcelona.

Missa Dominical, un fenomen eclesial

(Laura Mor –CR) “Sortir de missa amb la fe enfortida per donar testimoni enmig del món”. Aquest és l'horitzó dels qui treballen perquè les celebracions dominicals siguin viscudes. Ho explica en aquesta entrevista en vídeo el director de la revista Missa Dominical, Xavier Aymerich. Dimecres el Centre de Pastoral Litúrgica commemora els 50 anys d'edició d'uns fulls que busquen dignificar el centre de la vida cristiana.

Josep M. Romaguera: “La litúrgia serà significativa si s'integra en la vida i en la societat”

(Laura Mor –CR) “La litúrgia no equival a ritus, sinó a la comunitat dels deixebles de Jesús reunida en el seu nom, que celebra la seva fe i la seva vida”. Així l'entén Josep M. Romaguera i Bach, que és el nou president del CPL, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. En aquesta entrevista reivindica la necessitat de connectar la celebració de la fe amb la vida de cada dia.

Com combreguen els celíacs? Els ets i uts de les hòsties sense gluten

(Laura Mor –CR) Aquesta setmana el Vaticà ha enviat una carta als bisbes que ha aixecat polseguera. La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments ha recordat els seus principis sobre l'elaboració del pa de missa. “Les hòsties sense gens de gluten són matèria invàlida per a l'eucaristia” diu el text. Això significa que els celíacs no poden combregar?

Sistach: “La història de Berga i de la comarca no es podrà escriure mai sense la Mare de Déu de Queralt”

(Bisbat de Solsona) Aquest dissabte es van complir 100 anys de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt i els berguedans ho van commemorar amb un ofici solemne, a l’església parroquial de Santa Eulàlia, que va presidir el cardenal Lluís Martínez Sistach i van concelebrar el bisbe de Solsona, Xavier Novell; l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives; el bisbe emèrit de Solsona, Jaume Tra

panoràmica

Veure la fe

podcasts