notícies relacionades

Solsona torna a tenir bisbe i la ciutat ho celebra

(Jordi Llisterri-CR) Ha començat la cerimònia plovent i quan ha acabat ha començat a escampar el mal temps. Solsona...

Sant Llorenç de Morunys inaugura les noves...

(Bisbat Solsona) L'administrador apostòlic de la diòcesi de Solsona i bisbe de Vic, Romà Casanova, ha inaugurat aquest...

El bisbat de Vic presenta un llibre monogràfic...

(Bisbat de Vic) El llibre La Basílica de Santa Maria d’Igualada s’ha presentat aquest divendres a la tarda a la...

La Catedral de Solsona recupera sis teles de l...

(Museu de Solsona) El Capítol de la Catedral de Solsona i el Museu de Solsona retornen a la catedral sis teles pintades...

Manresa beatifica tres màrtirs caputxins en una...

(Caputxins/Bisbat de Vic) La basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa s’ha omplert aquest dissabte en la...

Relleu de la presidència en l'assemblea...

(Bisbat de Solsona) La catedral de Solsona ha acollit l'assemblea diocesana anual de Vida Creixent del bisbat de...

6 novembre, nova data de la beatificació a...

(Caputxins) El dissabte 6 de novembre és la nova data de la celebració de la beatificació dels tres màrtirs...

Romà Casanova s’adreça a la diòcesi de Solsona...

(CR) Romà Casanova, bisbe de Vic, s’ha adreçat per carta aquest dimecres a la diòcesi de Solsona. El prelat va ser...

recull de notícies

veure la fe

El perquè de la beatificació dels màrtirs caputxins a Manresa

(Caputxins/Bisbat de Vic) "Els caputxins voldríem que d'aquesta beatificació en sortís un missatge de reconciliació per a tots". Amb aquestes paraules Eduard Rey, provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears, expressa la importància de la beatificació del proper 6 de novembre a Manresa. Ho fa en un vídeo que han publicat el bisbat de Vic i els Caputxins de Catalunya i Balears per explicar el sentit de l'esdeveniment pels caputxins, el bisbat de Vic i la ciutat de Manresa. 

Per a Rey, els màrtirs caputxins "posen al davant la imatge de Jesús reviscuda, i això també és el que va voler viure Sant Francesc". "Per a nosaltres, els caputxins, és important que aquest episodi de la nostra història segueixi viu", diu. 

Romà Casanova, bisbe de Vic, parla de l'alegria que suposa la beatificació per la diòcesi de Vic: "és un missatge clar que la santedat és possible i que la fidelitat és possible". Una fidelitat que, segons Casanova, els màrtirs manifesten de manera molt clara. 

Els tres frares són "un exemple de cara als altres perquè siguin forts", assegura Pere Codina, vicepostulador de la causa de beatificació dels màrtirs a Manresa. "Ells tenien consciència de martiri. És a dir, que s'ha de donar testimoni de fe fins a les últimes conseqüències i que el millor acte d'amor que pot fer un cristià és donar la vida per la seva fe, per Jesucrist".  

En aquest mateix sentit, Joan Hakolimana, rector de la basílica de la Seu de Manresa, parla d'uns exemples que "ens continuen animant a donar el mateix testimoni de l'Evangeli". També explica que, per a la Seu de Manresa, aquesta beatificació "ens fa connectar amb els testimonis que ens han procedit en aquest camí de la fe".

La primera beatificació al bisbat de Vic

Els frares Benet de Santa Coloma de Gramenet, Domènec de Sant Pere de Riudebitlles i Josep Oriol de Barcelona seran beatificats a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa a les 11 del matí. La celebració serà presidida pel cardenal prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, Marcello Semeraro. És la primera beatificació que es fa al bisbat de Vic i a Manresa des de que el papa Benet XVI va traslladar aquestes cerimònies, que es feien a Roma, a les diòcesis per tal d’apropar el testimoni dels beatificats a l’Església local. 

podcasts

propostes

monogràfics