Vés al contingut

notícies relacionades

Solsona torna a tenir bisbe i la ciutat ho celebra

(Jordi Llisterri-CR) Ha començat la cerimònia plovent i quan ha acabat ha començat a escampar el mal temps. Solsona torna a tenir bisbe des d’aquest dissabte al matí quan s’ha celebrat l’entrada a la diòcesi de Francesc Conesa, fins ara bisbe de Menorca. La ciutat l’ha rebut amb tots protocols populars i totes les autoritats.

Sant Llorenç de Morunys inaugura les noves pintures del presbiteri

(Bisbat Solsona) L'administrador apostòlic de la diòcesi de Solsona i bisbe de Vic, Romà Casanova, ha inaugurat aquest diumenge les pintures restaurades de l'església de Sant Llorenç de Morunys. La restauradora Imma Brull ha estat l'encarregada de fer els treballs de recuperació d'aquestes pintures murals barroques del presbiteri. 

El bisbat de Vic presenta un llibre monogràfic sobre la basílica d'Igualada

(Bisbat de Vic) El llibre La Basílica de Santa Maria d’Igualada s’ha presentat aquest divendres a la tarda a la basílica d’Igualada. Es tracta d’una obra monogràfica sobre la basílica que repassa la història del monument amb més de 1.000 anys d’existència així com el seu valor artístic.

Relleu de la presidència en l'assemblea anual de Vida Creixent a Solsona

(Bisbat de Solsona) La catedral de Solsona ha acollit l'assemblea diocesana anual de Vida Creixent del bisbat de Solsona. Una assemblea marcada pel relleu de la presidència de l'entitat entre Vicenç Quinquilla i Lluïsa Garcia, membre de la Junta diocesana i escollida nova presidenta per l'assemblea.

6 novembre, nova data de la beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins

(Caputxins) El dissabte 6 de novembre és la nova data de la celebració de la beatificació dels tres màrtirs caputxins assassinats a Manresa l’any 1936 per la seva condició religiosa. Prevista inicialment pel 14 de novembre del 2020, els organitzadors van ajornar la celebració per la situació de propagació de la pandèmia durant la tardor de l’any passat.

Romà Casanova s’adreça a la diòcesi de Solsona entre “dolor i perplexitat”

(CR) Romà Casanova, bisbe de Vic, s’ha adreçat per carta aquest dimecres a la diòcesi de Solsona. El prelat va ser nomenat administrador apostòlic de Solsona després que Xavier Novell presentés la seva renúncia per sorpresa de la comunitat catòlica catalana. En la missiva, Casanova assegura que malgrat el “dolor per la separació” i la “perplexitat” s’ha d’acceptar la decisió de Novell, confiant en que és una decisió presa lliurement.

panoràmica

Veure la fe