Vés al contingut
Catalunya Religió
RdP Sagrada Família 2024

Glòria Barrete -CR La pandèmia va suposar una aturada de la construcció i del nombre de visitants a la Sagrada Família. Una situació que queda molt lluny ja amb la recuperació de visitants i les dades que han presentat aquest dimecres al matí als mitjans de comunicació. L’increment d’un 24% de visitants respecte l’any 2022 fa que el total de visitants al monument s’apropi als cinc milions anuals de visites. Unes xifres i un ritme de construcció que permeten al president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, afirmar que “encaren el tram final de la Sagrada Família amb optimisme”.

“No podem renunciar al projecte d’Antoni Gaudí, i no renunciem a l’escalinata”

Les properes fites constructives importants són la Torre de Jesús, “que finalitzarem l’any 2025 i inaugurarem a inicis del 2026 amb motiu del centenari de Gaudí”, així com la finalització del carrer Provença i la inauguració de la capella de l’Assumpta. Just a l’abril es revelaran els artistes escollits per a la capella. Ningú s’oblida, però, de la façana de la Glòria, que és un dels temes més polèmics i complexos del que queda de la construcció.

“Hem rebut per primera vegada interès del consistori de Barcelona amb la visita de l’alcalde Collboni i part del govern municipal a la basílica”, ha revel·lat Camps. El consistori s’ha interessat pel projecte i s’ha compromés a posar en marxa les comissions de treball que estudiaran la situació del projecte de la façana. “No podem renunciar al projecte d’Antoni Gaudí, i no renunciem a l’escalinata”, ha reconegut Camps. “Estem oberts a la negociació”, ha volgut matisar.

Durant la roda de premsa s’ha fet balanç de la memòria de l’any 2023 de la basílica que mostra com els visitants anuals ja suposen 4.707.367, amb un notable increment de nou dels visitants asiàtics que havien deixat de venir per la pandèmia de la Covid-19.

La basílica ha acollit 66 misses internacionals, 19 celebracions eucarístiques i esdeveniments diocesans, i 280.670 visites a la capella del santíssim

També s’ha remarcat com s’han incrementat les entrades gratuïtes a disposició de la ciutadania, a través de les Portes Obertes per Santa Eulàlia i per les Festes de la Mercè, arribant a les 24.000 persones. També s’ha continuat apostant per les visites socials, que ha permès a 5.993 persones accedir-hi gratuïtament. Una menció especial ha estat per a l’exposició al Japó que va organitzar la basílica al país.

Pel que fa a la part de culte, la basílica ha acollit 66 misses internacionals, 19 celebracions eucarístiques i esdeveniments diocesans, i 280.670 visites a la capella del santíssim.

Els ingressos anuals de la Sagrada Família de l’any 2023, provinents en la totalitat de fons privats, han suposat 126,9 milions deuros, dels quals 2,3 milions d’euros s’han destinat a projectes del nou Fons d’acció social, que presentarà resultats i dades durant el mes de juny.

La Sagrada Família per a la Setmana Santa 2024 ha preparat una programació d’actes de culte, culturals i populars. La programació d’actes inclourà el Concert de Setmana Santa i el taller familiar, així com les celebracions litúrgiques de la missa de Rams, el Tríduum Pasqual i el Via Crucis. També hi haurà les il·luminacions de Setmana Santa a la façana de la Passió, que aniran acompanyades del relat de la passió i mort de Jesús amb locució musicada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.