Vés al contingut
Catalunya Religió
sagrada-familia-any-gaudi
Fotografia: Sagrada Família.

ACN La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts la celebració el 2026 de l'Any Gaudí per commemorar el centenari de la mort de l'arquitecte. La proposició aprovada per unanimitat l'ha presentat el PP i insta el govern municipal a declarar 'Barcelona Ciutat Gaudí 2026' amb diverses activitats culturals, organitzades conjuntament amb col·laboració de totes aquelles entitats vinculades a Gaudí.

En la comissió, el regidor del PP Víctor Martí de Villasante ha destacat que Gaudí va ser un "visionari" i ha apuntat que per celebrar un centenari "ambiciós" cal entomar-ho amb temps perquè la commemoració estigui "a l'altura del geni".

Des del govern socialista, Maria Eugència Gay ha compartit la necessitat de commemorar el centenari de la defunció. Segons ella, el 2026 serà una ocasió "única", ja que Barcelona serà la Capital Mundial de l'Arquitectura i acollirà el Congrés de la Unió Internacional d'Arquitectes.

"Gaudí ha permès a la ciutat florir", ha afirmat Gay, que ha celebrat el patrimoni arquitectònic que l'arquitecte va deixar com a llegat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.