Vés al contingut
Catalunya Religió
sagrada-familia-basilica

Sagrada Família L’any 2023, la basílica de la Sagrada Família ha comptabilitzat un total de 4.707.641 visitants, una xifra que s’acosta a la del 2019, que es va tancar amb 4.717.881 visites. També suposa una recuperació progressiva respecte del 2022, any en què van entrar al temple un total de 3.781.845 persones.

La normalització progressiva de les visites respecte del 2019 suposa "un curs favorable per a la finalització del projecte de Gaudí", expliquen des del temple expiatori. I és que, de fet, el finançament de l'obra és d'origen 100% privat i, per tant, la font dels ingressos per a la construcció depèn de la venda d'entrades.

Si continua la recuperació de visitants, la Sagrada Família podrà acabar la torre de Jesús el 2026

Prova d'aquesta recuperació és el fet que, fins al moment, la basílica ha pogut complir els terminis marcats després de la pandèmia de la Covid-19. Des d'aquest novembre, amb la culminació de les torres dels evangelistes, la Sagrada Família compta amb 13 torres finalitzades de les 18 que ha de tenir el temple.

D'altra banda, l'inici de l'any ha començat amb la col·locació de les bastides exteriors de la torre de Jesús, la més alta de l'obra. Aquesta instal·lació permetrà col·locar els darrers panells abans d'iniciar la construcció del terminal del cimbori que ha d'arribar als 172,50 metres.

Amb tot, s'espera que la torre de Jesús estigui enllestida el 2026, coincidint amb el centenari de la mort d'Antoni Gaudí. Un any assenyalat perquè també es preveu que pugui tenir lloc la beatificació de l'arquitecte català.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.