Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri -CR) Relleu encertat en la direcció del seminari de Barcelona. Salvador Barcadit, vicari episcopal, exdelegat de pastoral social i exmissioner, serà el nou responsable de la formació dels capellans de Barcelona i del bisbat de Sant Feliu de Llobregat. El cardenal Joan Josep Omella ha substituït aquest dimarts el rector del seminari nomenat fa dos anys, Felip-Juli Rodríguez.

Salvador Barcadit era fins ara Vicari Episcopal de la Zona Pastoral 2, que inclou les parròquies de la part alta de Barcelona, d’Horta fins a Sarrià. El 2004 va ser nomenat vicari episcopal pel cardenal Lluís Martínez Sistach i anteriorment també havia tingut diversos responsabilitats diocesanes en l’àmbit de la pastoral social, marginació i Càritas. El 2019 l’arquebisbe Omella el va renovar com a vicari episcopal.

Actualment també era rector de Sant Vicenç de Sarrià des de 2016. I abans, des de 1997, havia estat en una altra parròquia significativa de l’arquebisbat de Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet. A principis del anys 90 ja havia format part de l’equip de formadors del seminari.

Nascut a Barcelona el 1952, després d’una primera etapa a la parròquia de Santa Cecilia de Barcelona, va inclinar la seva dedicació pastoral a la vessant social i se’n va anar missions a un dels bisbats més pobres de Xile, Copiapó. A la regió desèrtica d’Atacama va viure les situacions de pobresa i explotació de les famílies que treballen de les mines del coure. En la seva etapa parroquial a Barcelona sempre ha tingut molt present la realitats d’injustícia social i l’acolliment d’immigrants.

El nou equip del seminari es renova gairebé totalment amb la incorporació del sacerdot diocesà Pere Montagut i del jesuïta Xavier Rodríguez com a directors espirituals, amb dues linies espirituals complementàries. Faran equip amb ell els formadors David Álvarez i Bernat Gimeno. Per altra banda, Joan-Pere Pulido Gutiérrez continuarà essent el delegat diocesà per a la formació dels seminaristes de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat que comparteixen el Seminari amb els de l'arquebisbat de Barcelona.

Abans de Felip-Juli Rodriguez durant 14 anys va ser rector del Seminari Josep Maria Turull.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.