Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri-CR) El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, són els bisbes catalans que han estat escollits en la plenària pels organismes de govern de la Conferència Episcopal Espanyola. Després de l’elecció del cardenal Joan Josep Omella com president, entre dimarts i dimecres s’han completat les eleccions a diversos càrrecs per als propers quatre anys. L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, també en formarà part com la resta d’arquebisbes metropolitans. A la Comissió Permanent es passa de tres a cinc bisbes de Catalunya.

A més del cardenal Omella com a president, el bisbe Saiz ha estat escollit membre de la Comissió Executiva. Aquesta està formada per nou bisbes i es reuneix mensualment per gestionar el dia a dia de la Conferència Episcopal. Tres vegades l’any, la Comissió Executiva s’amplia amb la Comissió Permanent formada per 29 bisbes i que pren les decisions més rellevants. L’Assemblea Plenària que es reuneix dos cops l’any, fa formen els 82 bisbes que hi ha Espanya.

La Comissió Permanent inclou a tots els presidents de les deu comissions episcopals que s’ha renovat aquests dies (fins ara eren 14 comissions), per tant hi seran Vives i Benavent. Joan-Enric Vives ha estat escollit president de la Comissió Episcopal per al Clergat i Seminaris. Des del 2014, durant dos triennis, ha estat president de la Comissió de Seminaris i Universitats. I Enrique Benavent ha estat escollit president de la Comissió Episcopal per la Doctrina de la Fe, que ja presidia des de 2017. L’arquebisbe Planellas, també formarà part de la Comissió Permament que inclou per raó del seu càrrec tots els arquebisbes metropolitans.

Així, els bisbes de Catalunya Vives i Benavent han renovat els seus mandat com presidents de comissions episcopals malgrat que s’hagin reduït de 10 a 14. A la Comissió Executiva, a més d’Omella que ja en formava part s’hi suma Saiz. I a la Comissió Permanent on ja hi havia tres bisbes de Catalunya -Omella, Vives i Benavent- ara n’hi haurà cinc, amb Saiz i Planellas. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, també ha estat reelegit com a membre del Consell d'Economia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.