Vés al contingut

notícies relacionades

Conferència Episcopal Espanyola

Bisbes i religiosos aproven un pla per reparar les víctimes d’abusos

CR | La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha celebrat aquest dimarts una assemblea plenària extraordinària per aprovar un pla de reparació de les víctimes d’abusos que s’ha acordat amb la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER). Per presentar aquest acord s’han incorporat a l’assemblea dels bisbes representants dels religiosos.
bisbes-catalans-cee

Els bisbes catalans perden representació a la Conferència Episcopal Espanyola

CR | L'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha acabat aquest dimecres les votacions per l'elecció dels organismes de govern de la CEE. I acabades les votacions, una constatació: els bisbes catalans perden força a la Conferència Episcopal Espanyola. En les eleccions de fa quatre anys els bisbes de Catalunya escollits pels càrrecs de responsabilitat de la CEE eren cinc i, des d'aquest dimecres, n'hi haurà només tres. Són el bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el bisbe de Tortosa, Sergi Gordo; i l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas.  
cee-luis-arguello

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

CEE | L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) per al quadrienni 2024-2028, amb 48 vots a la primera votació. Argüello pren el relleu de l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, qui ha estat president de la CEE en els darrers quatre anys.

abusos-esglesia-indemintzacions

La Conferència Episcopal s'obre a participar al fons d'indemnització per a víctimes d'abusos

ACN | El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), César García Magán, ha dit aquest divendres que l'Església contribuirà al fons d'indemnització a les víctimes d'abusos anunciat per Pedro Sánchez a la investidura si aquest mecanisme inclou també casos de fora de l'àmbit religiós. "No és que diguem que no repararem si no reparen a la resta, l'Església repararà sempre", ha afirmat el prelat.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe