Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimecres s’ha completat l’elecció de càrrecs per al proper trienni dins dels diversos organismes i comissions de Conferència Episcopal Espanyola. El resultat de les votacions ha renovat la presència de dos bisbes catalans en la Comissió Permanent, formada pels presidents de les 14 comissions episcopals i pels bisbes del Comitè Executiu. La Permanent és el màxim organisme decisiu quan no està reunida la plenària de la Conferència Episcopal.

L’arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives ha estat renovat per un segon mandat com a president de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitat. Per estatuts, el bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull, no podia optar a un tercer mandat i ha quedat fora de la Permanent després de presidir durant sis any la Comissió de Pastoral. En canvi, el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, entra a la Permanent com a president de la Comissió de Doctrina de la Fe. Així es manté la presència de dos bisbes de Catalunya a la Permanent. 

Joan Josep Omella també formarà part de la Permanent com a membre del Comitè Executiu, que en el darrer mandat no incloïa cap bisbe de Catalunya. 

Dijous, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, també va ser renovat com a membre del Consell d'Economia. És l'organisme que controla els comptes de la Conferència Episcopal Espanyola. Pardo és l'unic membre de l'anterior Consell que ha estat escollit de nou en les votacions.  

En un altre nivell, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, ha finalitzat el seu mandat com a responsable de la Subcomissió de Seminaris.

Amb aquestes votacions culmina l’elecció de càrrecs Conferència Episcopal Espanyola per als propers tres anys. Dimarts es va renovar el mandat del president Ricardo Blázquez.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.