Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Laura Mor –CR) El proper dimarts Sant Joan de Déu dedicarà una jornada a treballar com l'espiritualitat pot garantir una atenció integral a la persona. És la formació anual que proposa el Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) i que enguany porta per títol 'Biològicament espirituals'. La jornada tindrà lloc a l'Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. La inscripció és gratuïta però cal formalitzar l'assistència.

La coordinadora del SAER i directora d'Infermeria del Parc Sanitari, Isabel Grimal, explica l'objectiu de la jornada: “Volem veure com s'ha d'incorporar l'espiritualitat a l'hora de valorar assistencialment la persona i així poder donar una atenció integral”. En aquest sentit, recorda que la feina de l'equip d'aquest servei passa per “ajudar en l'àmbit assistencial a atendre aquesta espiritualitat de la millor manera possible”.

Espiritualitat i el funcionament cerebral

El plantejament de la jornada neix de la convicció que “l'espiritualitat és una dimensió intrínseca de la persona” i per això, apunta Grimal, volen parlar de “la relació que hi ha entre l'espiritualitat de la persona amb temes fisiològics”.

La jornada comptarà amb el professor Ramon M. Nogués que parlarà de 'Cervell i transcendència'. Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i catedràtic emèrit d'Antropologia Biològica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Nogués és autor dels llibres Déus, creences i neurones i Cervell i transcendència.

El programa inclou també la participació de diversos professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu que reflexionaran respecte aquest tema des d'una perspectiva pràctica.

Fa més de deu anys que es convoca aquesta jornada, si bé era una formació de caràcter intern. Les darreres edicions, dedicades sobretot a la interreligiositat en l'àmbit sanitari, havien comptat amb la participació de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.