Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Joan de Déu consolida el Servei d’Atenció Espiritual

(Sant Joan de Déu/CR) Més de 3.400 persones han estat ateses espiritualment per el Servei d'Atenció Espiritual i Religiós (SAER) el 2019 per l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, segons les dades de la memòria que la congregació ha presentat aquest mes de setembre. Aquest servei consta de l'acompanyament respectuós de persones malaltes i les seves famílies amb l'objectiu de ser un suport i oferir oferim orientació per viure amb serenitat i sentit moments vitals difícils..

Toni Boix, de Sant Joan de Déu: “La presència física no és indispensable per estar junts”

(Laura Mor –CR) El distanciament que imposa la crisi sanitària afecta, i molt, els malats ingressats en estat crític pel COVID-19 i també els seus familiars. En l’adversitat i la incertesa, no hi ha l’escalf ni la presència física de les persones estimades. Què passa si la persona mor? Què fan als hospitals per escurçar distàncies i transmetre pau i confiança?

L'atenció espiritual, empremta dels professionals de Sant Joan de Déu

(Laura Mor –CR/Manresa) Per què cal un Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa en els centres hospitalaris? Què ofereix Sant Joan de Déu als malalts i a les famílies? L'infermer Pau Miquel ho explica així: “Rescatem la seva biografia espiritual perquè sigui font d'esperança i de confiança”. Miquel és el responsable d'aquest servei, el SAER, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

“Amb la mort cal passar del perquè al com”

(Laura Mor –CR/Sant Boi del Llobregat) “Hi ha preguntes que no es fan per ser respostes, però sí per ser acompanyades”. I la mort és una d'elles. Així ho planteja Montse Esquerda, que és metge i dirigeix l'Institut Borja de Bioètica. En parla des de l'experiència i s'adreça a dos-cents professionals del sector sanitari, a qui l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha convidat a repensar quina preparació els cal per afrontar la mort.

La relació entre espiritualitat i cervell, a Sant Joan de Déu

(Laura Mor –CR) El proper dimarts Sant Joan de Déu dedicarà una jornada a treballar com l'espiritualitat pot garantir una atenció integral a la persona. És la formació anual que proposa el Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) i que enguany porta per títol 'Biològicament espirituals'. La jornada tindrà lloc a l'Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. La inscripció és gratuïta però cal formalitzar l'assistència.

Veure la fe

podcasts