Vés al contingut

notícies relacionades

“Si no treballem l'espiritualitat de les persones que atenem no hi ha salut”

(Sant Joan de Déu) La 17a edició de la Jornada del Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) ha comptat amb 300 assistents sumant, també, als que han participat telemàticament. La directora d'Infermeria Isabel Grimal ha recordat que “si no treballem l'espiritualitat de les persones que atenem no hi ha salut”. “Els fets ens ho demostren dia a dia.

Esteve Galliera: “Mantenim viva la flama de l'Hospitalitat, volem que se sentin a casa"

(Orde Hospitalària Sant Joan de Déu) A la Llar Sant Joan de Déu de Manresa es fa un esforç constant en l'acompanyament a les persones des d'una visió integral en la qual es té en compte la dimensió espiritual com un factor clau per al seu benestar. Això inclou tant el programa per a persones sol·licitants de refugi com per a les persones ateses de la resta dels programes socials que desenvolupen.

Toni Boix, de Sant Joan de Déu: “La presència física no és indispensable per estar junts”

(Laura Mor –CR) El distanciament que imposa la crisi sanitària afecta, i molt, els malats ingressats en estat crític pel COVID-19 i també els seus familiars. En l’adversitat i la incertesa, no hi ha l’escalf ni la presència física de les persones estimades. Què passa si la persona mor? Què fan als hospitals per escurçar distàncies i transmetre pau i confiança?

L'atenció espiritual, empremta dels professionals de Sant Joan de Déu

(Laura Mor –CR/Manresa) Per què cal un Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa en els centres hospitalaris? Què ofereix Sant Joan de Déu als malalts i a les famílies? L'infermer Pau Miquel ho explica així: “Rescatem la seva biografia espiritual perquè sigui font d'esperança i de confiança”. Miquel és el responsable d'aquest servei, el SAER, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

“Amb la mort cal passar del perquè al com”

(Laura Mor –CR/Sant Boi del Llobregat) “Hi ha preguntes que no es fan per ser respostes, però sí per ser acompanyades”. I la mort és una d'elles. Així ho planteja Montse Esquerda, que és metge i dirigeix l'Institut Borja de Bioètica. En parla des de l'experiència i s'adreça a dos-cents professionals del sector sanitari, a qui l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha convidat a repensar quina preparació els cal per afrontar la mort.

Veure la fe

podcasts