Vés al contingut

notícies relacionades

Esteve Galliera: “Mantenim viva la flama de l'Hospitalitat, volem que se sentin a casa"

(Orde Hospitalària Sant Joan de Déu) A la Llar Sant Joan de Déu de Manresa es fa un esforç constant en l'acompanyament a les persones des d'una visió integral en la qual es té en compte la dimensió espiritual com un factor clau per al seu benestar. Això inclou tant el programa per a persones sol·licitants de refugi com per a les persones ateses de la resta dels programes socials que desenvolupen.

Toni Boix, de Sant Joan de Déu: “La presència física no és indispensable per estar junts”

(Laura Mor –CR) El distanciament que imposa la crisi sanitària afecta, i molt, els malats ingressats en estat crític pel COVID-19 i també els seus familiars. En l’adversitat i la incertesa, no hi ha l’escalf ni la presència física de les persones estimades. Què passa si la persona mor? Què fan als hospitals per escurçar distàncies i transmetre pau i confiança?

L'atenció espiritual, empremta dels professionals de Sant Joan de Déu

(Laura Mor –CR/Manresa) Per què cal un Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa en els centres hospitalaris? Què ofereix Sant Joan de Déu als malalts i a les famílies? L'infermer Pau Miquel ho explica així: “Rescatem la seva biografia espiritual perquè sigui font d'esperança i de confiança”. Miquel és el responsable d'aquest servei, el SAER, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

"L'espiritualitat és un bon camí per alliberar-nos de l'ego"

(Sant Joan de Déu) Una tradició espiritual de cinc segles fonamenta l'acció dels professionals i voluntaris vinculats a Sant Joan de Déu. Qüestió d'identitat. Per això, des de l'orde es treballa perquè no es converteixi en un actiu de "passadissos i bona voluntat" sinó que amb "coordinacions formals" es concreti tot un model integral de treball amb les persones.

“Amb la mort cal passar del perquè al com”

(Laura Mor –CR/Sant Boi del Llobregat) “Hi ha preguntes que no es fan per ser respostes, però sí per ser acompanyades”. I la mort és una d'elles. Així ho planteja Montse Esquerda, que és metge i dirigeix l'Institut Borja de Bioètica. En parla des de l'experiència i s'adreça a dos-cents professionals del sector sanitari, a qui l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha convidat a repensar quina preparació els cal per afrontar la mort.

Veure la fe

podcasts