Vés al contingut

notícies relacionades

10 curiositats sobre la Diada de Sant Jordi que potser no sabies

(CR) La Diada de Sant Jordi és una festa que se celebra el 23 d'abril amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor. Però què sabem de realitat històrica del personatge, des de quan se celebra? Per què es regalen llibres, quina falsedat ens amaga la tradició? Per què cal vigilar amb el color de la rosa que es regala, quin element no pot faltar a la rosa? Quin abast té la festivitat, quin poble la fa durar deu dies, quin és l’edifici més santjordià? 1. Què sabem del protagonista de la Diada?

15 llibres plens d’humanitat per Sant Jordi

(CR) En vigílies de Sant Jordi Catalunya Religió us proposem 15 llibres per tenir en el radar. Hi ha una mica de tot: novel·la, llibre espiritual, consells per a ser més feliços i millors persones, assaig i, fins i tot, una guia de viatges i un àlbum il·lustrat. Novetats o no dels darrers mesos i també algun clàssic reeditat. Veus diverses, des del món de la teologia, el pensament, l’educació que tenen un fons d’humanitat compartit. Bona lectura i molt bona diada!  

Jara, Lefteri i Hatibi al club de lectura ‘Amb fe de llibres’

(CR) El tercer trimestre del club de lectura de Catalunya Religió, Amb fe de llibres, s’inicia el 17 de maig amb la lectura del llibre Deu raons per creure en Déu, i la participació del seu autor, Oriol Jara. Completen el llistat de llibres pels mesos de juny i juliol Christy Lefteri i Míriam Hatibi.

‘Grans textos cristians’, nova col·lecció de llibres de l’Ateneu Sant Pacià

(Ateneu Universitari Sant Pacià) Editar obres clàssiques que hagin contribuït a configurar el pensament cristià, antic i modern. Aquest és l’objectiu de la nova col·lecció de llibres ‘Grans textos cristians’ que inicia l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Amb aquest nou recull d’obres també es volen donar a conèixer autors, coneguts o poc coneguts, originaris de l’àrea cultural dels territoris de llengua catalana. 

Torralba, Haruf i Slavomir Rawicz al club de lectura ‘Amb fe de llibres’

(CR) El segon trimestre del club de lectura de Catalunya Religió, Amb fe de llibres, s’inicia l’1 de febrer amb la lectura del llibre ‘La interioritat habitada’, del filòsof Francesc Torralba. Kent Haruf i Slavomir Rawicz completen el llistat de llibres pels mesos de març i abril.

El bisbat de Vic presenta un llibre monogràfic sobre la basílica d'Igualada

(Bisbat de Vic) El llibre La Basílica de Santa Maria d’Igualada s’ha presentat aquest divendres a la tarda a la basílica d’Igualada. Es tracta d’una obra monogràfica sobre la basílica que repassa la història del monument amb més de 1.000 anys d’existència així com el seu valor artístic.

panoràmica

Veure la fe

podcasts